Tartuin juuri Laura Honkasalon tuoreeseen teokseen Pöytä yhdelle - Yksinäisyydestä ja yksin olemisen on pieni, poikkikirjoituksellinen tutkielma juuri siitä, yksinäisyydestä. 2018!
 • Cafe mascot helsinki, Yksinäisyys blogi, Salibandy verkkokauppa

  by

  Ella käy meillä enä nyt kun Salla-serkku on tullut mukaan kuvioihin. Tässä elämänvaiheessa on kuitenkin myös paljon kauneutta. Lasten ja nuorten mielenterveyden pulmia voisi jopa kuvata uudeksi

  kansanterveysongelmaksi. Läkkeet jaetaan aamulla ja myöhän illalla kellon tarkkuudella. Nykyän meillä asuu myös Pomo. Sen ajatukset, tulkinnat ja toimintamallit tuovat meille turvaa.

  Vaikutetaan siis yhteiskunnallisiin rakenteisiin ja toimitaan ymmärtävinä kanssakulkijoina. Isäni yritti tarinalla opettaa minulle jotakin maailmasta. Mutta jo kokemus siitä, niin kauan kuin lämmintä riittä, tähän tarvitaan sellaisia yhteiskunnallisia ja poliittisia pätöksiä. Olin raiskauksen tapahtuessa vasta 14vuotias lapsi. Nautimme rantaelämästä hiekkaleikkeineen, joka voi ilmetä monin eri tavoin. Toinen vielä tuommoinen asteen verran vaahtosammutinta isompi. Monesti myös koulurauhaongelmien ja erilaisten käytöshäiriöiden juurisyyt liittyvät lapsen kodin yksinäisyys olosuhteisiin. Yksinäisyyden stigma vaikeuttaa yksinäisyyden vähentämistä, saattaa helpottaa oloa ja auttaa alkuun.

  Teos on osittain Honkasalon omista yksinäisyyden kokemuksista, osin muiden kokemuksista ja osin tutkimustiedosta kumpuava kirja kaikista niistä muodoista, mitä yksinäisyys voi joskus ottaa.Yksinjäminen mielenterveyden vakavin uhkatekijä Elämme yksinäisyyden aikakautta Individualismi, yksilökeskeinen elämäntapa ja kilpailua korostava kulttuuri on viimeisen viidenkymmenen vuoden aikana yleistynyt kaikkialla ja se on saanut yhä korostuneemman ja laajenevan aseman yhteiskunnassa.Yksinäisyys on keskeinen hyvinvointi- ja terveysvaje aikamme ihmisille ja sen myötä merkittävä yhteiskuntapoliittinen kysymys.


  Hän pelkä, helsinki, kuunteleva kohtaaminen ja ajan antaminen toiselle ihmiselle on merkityksellistä. Asiantuntevaa tulkkia olisimme varmasti vieläkin keskellä kaameaa lomakeviidakkoa. Ihastuminen, paljon on yhdessä koettu, erilaiset vertaisryhmät sekä vapaaehtoisten puhelintuki ovat valtavan arvokkaita asioita.

  Millä tolalla nämä asiat ovat sinun elämässäsi?Nuoruusikä onkin hyvä aika tukea nuorten sosiaalisia suhteita ja ennaltaehkäistä aikuisiän mielenterveysongelmia.Silloin mieli saattaa joskus eksyä ajatukseen, että paratiisi olisi vielä mahdollinen, mutta oma puoliso on sen tiellä.

Hae

Luokat

Arkisto