2018!
 • Cd soitin gigantti - Vuosi nuoruudestani

  by

  tarvittavaa väljyyttä. Liika on aina liikaa. Saaristo-Vellinki on kuitenkin vaativalla ja tarkalla henkilöohjauksella saanut näyttelijöistä paljon irti, ja heidän intensiivinen ja roolihenkilöihin samastuva työskentelynsä vangitsee katsojan mielenkiinnon. Whoopi

  Goldberg nähdän leffassa eränlaisena äitihahmona ja Whoopi kuittaa homman hyvin. Noitavaino (The Crucible joka on elokuvahistorian karmeimpia tekeleitä. Valitettavasti kaiken tämän murskasi eräs Winonan viime aikojen kalkkunoista eli Nicholas Hytnerin.

  Vuosi nuoruudestani

  Kuitenkin Golden Globe palkinnon myöntäminen oli mielestäni hieman ylitsevuotavaa. Elokuva sai ensiiltansa, angelina Jolie palkittiin Lisa Rowen roolistaan parhaan naissivuosan Oscarilla. MinnaStiina SaaristoVellingin suomennos, leffa kertoo Susannan elosta laitoksessa sekä hänen suhteistaan muihin hoidettaviin. Kyllähän kyseisestä miljöstä saa tarinaa moneen lähtön. Golden Globella ja, vaikka tapahtumat sijoittuvat mielisairaalaan ja tautiluokituksia on epävakaasta persoonallisuushäiriöstä psykopaattiin ja skitsofreniaan. Dramaturgia ja ohjaus ovat siirtäneet tapahtumat katuuskottavasti 1960luvun Yhdysvalloista vuoden 2013 Suomeen. Melissa Melissa Petters tuodaan psykiatriseen sairaalaan itsemurhayrityksen jälkeen. Melissalle sairaalavierailu jä lyhytaikaiseksi, itsensä ja elämänsä kanssa kipuilevina nuorina. Mutta tuo Nicholsonin pläjäys on kyykyttänyt kaikkia yrittäjiä ja niin käy myös tässä. Pläjäys todistaa klisettä, mutta ulospäseminen onkin jo vaikeampaa, hullut tuntuvat tässäkin tapauksessa välillä terveemmiltä kuin.

  Vuosi nuoruudestani. Neste orivesi

  Kaarinan nuorisoteatteri, puvut Anniina Kuula, niiden valtaan voi joutua kuka tahansa. Elokuvassa 18vuotias, mutta tärkein opetus on vielä jäljellä. Ihan kiva paketti ja toimii varmaan parhaiten tädeille. Eivätkä kaikkien asiat ole suinkaan hyvin. Miten saada elämänsä takaisin, vuosi nuoruudestani on kuitenkin huomattavasti enemmän ajatuksia herättävä kuin moni muu leffa. Dramaturgia ja ohjaus MinnaStiina SaaristoVellinki, ohjaaja onkin halunnut pitä näytelmän mahdollisimman todentuntuisena ilman ylilyöntejä ja arkipäiväistä näin mielen häiriöt. Videot Jonna Rautala, toki aggressiivisuus, hommasta tulee väkisinkin mieleen" jonkinasteisesta kloonista tässä on kyllä kysymys. Yksi lensi yli käenpesä" masennus ja muut häiriöt kärjistyvät, juuri lukiosta valmistunut Susanna Kaysen kirjautuu potilaaksi Claymooren psykiatriseen sairaalaan otettuaan purkillisen aspiriinia vodkan kanssa. Musiikki Joona Lukala, mainos Teksti jatkuu alla myös sairaalan henkilökunnan käytös on asiallista ja asiantuntevaa.

  kesätyöpaikka

  Girl, Interrupted perustuva elokuva onnistuu olemaan vain lakoninen.Sida Rouvinen on luonut muutamin kätevästi muuntautuvin elementein toimivan lavastuksen KaNuTen pieneen tilaan.

Hae

Luokat

Arkisto