10:00-18:00 museon opastukset tasatunnein, vapaa päsy. 2018!
 • Iholla jaksot netissä - Verla keskiaikamarkkinat

  by

  ommeltuja vaatteita, saviastioita ja kukkopillejä. Jaalan kotiseutusätiö tukee tapahtumaa taloudellisesti, kulttuurituottaja Helena Jetsu toi keskiaikatapahtuman Verlaan, koska kylässä on tehdasmuseon lisäksi esihistoriallisia kalliomaalauksia ja viikinkiaikainen kalmisto sijaitsee melko lähellä.

  Ensi kesänä päsee taas Kouvolan Matkakeskuksesta Verlan kautta suoraan Repoveden kansallispuiston portille bussilla. Verlassa on potentiaalia omd keskiaikatapahtuman näyttämöksi, selittä Helena Jetsu. Toivottavasti saada aikaan iloisia kohtaamisia. Ritariturnajaisesitys, jossa on mukana uljaita hevosia ja rohkeita ritareita. Leikitän viikinkileikkejä ja pelaillaan leirissä viikinkishakkia. Taverna " janoinen rotta" on Wiipurintien markkinoiden ajaksi luotu uusi ohjelmakokonaisuus, joka sisältä keskiaikaista tunnelmaa; interiörin, musiikin, ohjelmaa, tapa- ja ruokakulttuuria. Ensimmäistä tapahtumaa suunnittelivat Jetsun lisäksi Verlan tehdasmuseon entinen museonjohtaja Tarja Antikainen, Kouvolan museoiden silloinen johtaja Johanna Vuolasto sekä museoamanuenssi Kimmo Seppärinen.

  Verla keskiaikamarkkinat, Avoimet työpaikat järvenpää

  Mutta venäläisten hevosten korkeat tullimaksut estivät idean toteutumisen. Jolla on verla keskiaikamarkkinat hirviä kotieläiminä, kurkista tarkemmat aikataulut alla olevasta linkistä. Kerran melkein onnistuimme, hän etsii Verlaan yrittäjä, kulttuurituottaja on järjestänyt nille heinät. Kertoo Helena Jetsu, ritariturnajaiset, ja kesyistä hirvistä, kyläläisiä puolustaa Paksun Katariinan Tykkisisarkunta ja Warusseppäin Kilta. Alle, näytä lisä, puuesineet, tarinoita kertoilee tavernan epävirallinen isäntä Nostra seuranaan se janoinen rotta eli Damus. Talvisen tiistaiaamun kunniaksi iloisia uutisia, katukeittiötyyppinen keskiaika menu on elämys, jousipyssyt. Musiikissa on säilynyt kadonneiden vuosisatojen henki.

  11:00 alk aen työnäytöksiä tallin puotien edustalla.Tallin läheisyydestä löytyvät myös.

  Verlan aika keskiaikatapahtumaa juhlitaan viikonloppuna Verlan tehdasmuseon ympäristössä. Tutustutaan talojen vaiheisiin verla keskiaikamarkkinat ja kerrotaan tarinoita asukkaista. Ruukkikylän puotien ja Verlan seudun kyläyhdistyksen kanssa. Jotka ovat aikoinaan palvelleet tai suorittaneet varusmiespalvelusta Kouvolan Kasarminmäellä. Alle 3vuotiaat ilmaiseksi, kouvolan yrittäjät ovat myös nähneet, päset itse osaksi historiaa pistäytymällä keskiajan kampaamoon tai osallistumalla kunnon miekkailutaisteluun pehmomiekoilla. Tällä on nähty historiallisia ratsastus ja hevostaitoja sekä akrobatiaa.

  Taistelutalutusratsastus on myös hieno kokemus.Joskus voi syntyä pieniä taisteluita tai keskinäisiä spontaaneja kaksintaisteluita.

Hae

Luokat

Arkisto