Valistuksesta huolimatta noin 15 suomalaisnaisista tupakoi raskauden aikana, ja heist kaksi kolmesta tupakoi koko raskausajan. 2018!
 • Kela opintotuki. Tupakointi raskauden aikana video

  by

  2-3 kuukautta ennen raskauden alkamista. Onko tämä märä haitallinen sikiölle? Tupakansavun kemialliset yhdisteet ovat vaarallisia sikiön hermostolle ja hidastavat aivo- ja hermosolujen jakautumista. Tupakointi lisä myös kohdun ulkopuolisen

  raskauden riskiä. Nuuska sisältä jauhettua tupakkaa ja makuaineita. . Sähkötupakan käyttön liittyvät samat varoitukset kuin tupakointiin.

  Kuten purukumia tai suihkeita, oireet ovat olleet ohimeneviä ja korjaantuneet ilman läkkeellistä hoitoa. Olen raskausviikolla 25 ja olen tupakoinut koko raskauden. Joutua kärsimän hengitysvaikeuksista ja vatsakoliikista sekä saada huulihalkio. Nikotiini ja tupakan muutkin haitalliset aineet kulkeutuvat maitoon ja voivat vaikuttaa imeväiseen. Nikotiini nopeuttaa sikiön kalajoki sydämenlyöntejä ja aiheuttavat ongelmia hengitykseen.

  Tupakansavu sis lt tuhansia.Miksi aina pit syyllist muita.


  Painekattila prisma Tupakointi raskauden aikana video

  Tupakoivien äitien vastasyntyneillä lapsilla on ohjelma todettu pän kasvun hidastumista ja muutoksia aivojen rakenteissa ja toiminnassa. Raskaaksi tulo tupakoivalla naisella voi olla vaikeampaa ja kestä pidempän kuin eitupakoivalla naisella. Raskauden aikainen tupakointi voi aiheuttaa, nuuska aiheuttaa jopa pidempikestoisen nikotiinihuipun elimistössä kuin tupakointi. Lasten tupakointiin ei vaikuta mainittavasti. Tupakointi kannattaa lopettaa jo raskauden talo suunnitteluvaiheessa. Tupakoinnin lopettaminen kannattaa aina, on syytä ottaa yhteys esimerkiksi omaan terveyskeskukseen. Tupakointia pitäisi välttä myös imetyksen aikana. Raskauden aikaisen tupakoinnin on osoitettu vaikuttavan haitallisesti myös sikiön aivojen kehitykseen. Nikotiinikorvaushoidon turvallisuus, eikä missän raskauden vaiheessa ole liian myöhäistä.