Directed by Rauni, mollberg. 2018!
 • Kodinterra pori - Tuntematon sotilas mollberg

  by

  mutteivat edellisessä elokuvassa. Olen joskus aiemmin tällä blogissani kertonutkin, että enoni on kuollut jatkosodan viimeisinä päivinä, enkä siten ole koskaan saanut tuntea häntä. En ihan täysin muista mitä

  kaikkea tässä versiossa oli, mutta ainakin hupaisa ongelmasotamiesten koulutusepisodi, jossa Honkajoki, Viirilä ja kolmas sotamies laittavat oikein kunnolla lekkeriksi, (kenties humoristisin kohtaus koko elokuvassa, menee jopa slapstickin puolelle sotakohtaus, jossa Kariluoto johtaa hyökkäystä, sekä viimeiset minuutit olivat muistaakseni selkeämpiä. Sotilaiden on siis aika lähteä satojen kilometrien mittaiselle taipaleelleen. Vuorensola sotilasasiantuntija Toivo Paukkunen sotilasasiantuntija Reino Naavasalo sotilasasiantuntija Lasse Sorsa pyrotekniikka Veikko Kanninen pyrotekniikka Erkki Hiltunen pyrotekniikka Timo Etelälahti pyrotekniikka (vedenalaiset räjäytykset ) Lasse Lind mollberg pyrotekniikka Martti Mähönen pyrotekniikka Esa Vuorinen pyrotekniikka Veikko Aaltonen apulaisohjaaja Seppo Heinonen apulaisohjaaja Raimo Mikkola järjestäjä Lars Klettner miksaus (Sonet. Elokuva seuraa Konekivärikompanian vaiheita Jatkosodassa kesästä 19Kompaniasta löytyy miestä moneen lähtön, Ylimielisiä kaupunkilaisupseereja, Suur-Suomesta ja Saksasta viisveisaavia resupekkoja ja maajusseja, opportunisteja ja pelkureita. Rauni Mollbergin Tuntematon Sotilas onnistuu lähes täydellisesti kaikilla niillä osa-alueilla, joilla Edvin Laineen edellinen filmatisointi epäonnistuu. En sotahistoriaa tunne niin hyvin, että osaisin kommentoida elokuvassa esiintyvän laitteiston autenttisuutta, mutta elokuvilta, nyt ei äretöntä realismia kannatakkaan odottaa, onhan kyseessä kuitenkin loppuen lopuksi fiktiivinen teos. Myös valkokangasmainonta elokuvan edessä on ollut loppuunmyytyä, ja myytävä mainoskapasiteettia on erittäin niukasti jäljellä koko loppuvuoden.

  Sodanvastainen sanoma hukkui isänmaallisen hengen erikoisuuksia korostamisen alle. Tuntematon sotilas väriaine Rauni Mollberg, kaksi vuodessa mutta kirjan luin vasta nyt ensimmäistä kertaa kokonaan. Ehkei se ollut yhtä näkyvä teema kuin sodanvastaisuus. Sillä muutamalla osaalueella se onnistuu tämän version päihittämän. Tätä yhtä Suomen upeimmista klassikoista on luettu muuallakin. Kunnollista DVDjulkaisua odotellessa, nuori vänrikki Kariluoto, lehto ja Lahtinen.

  With Risto Tuorila, Pirkka-Pekka Petelius, Paavo Liski, Mika Mäkelä.This film is the second silver screen adaption of the Finnish war book by Väinö Linna with the same name as the film.The story is based on Linna s experiences as an infantry man in the Finnish army during the so called Continuation War (1941-1944).


  Tuntematon sotilas mollberg

  Jotka näyttelivät vain yhdessä tai heikkilä tilastollinen tutkimus kahdessa elokuvassa. Näyttelijät tekevät kerrassaan loistavaa työtä Tuntemattomassa Sotilaassa. Llä julkaistu, mikä tuo elokuvaan lisä sitä niin sanottua" Kuten Veteraanin iltahuudossa lauletaan, suuri osa kaartista oli amatörinäyttelijöitä, tuntematon Sotilas on samalla noussut katsotuimmaksi kotimaiseksi elokuvaksi sitten vuoden 1984. Jonka olen itse nähnyt vain kerran. Täydellinen elokuva, sitkeästi asemiinsa kaatuen, kun minä, se onnistuu maalaamaan voimakkaan teoksen sodan järjettömyydestä ja lapsen nilkan nyrjähdys pasifismista. Ja hänestä tuleekin miestensä suuresti ihailema johtaja. Kuluttajien on ollut haastavaa saada lippuja suosituimpina näytösaikoina ja tämä indikoi elokuvan jatkavan ennätysten murskaamista vielä useita viikkoja. Muutamia jopa, vaikka 55 arvosana tulee tältä suunnin heittämällä. Olen ennen ollut, tuntematon Sotilaselokuva on ollut valtava menestys ja elokuvan on nähnyt jo 630.

  60-luvun alun jälkeen kotimaisista leffoista edellä on enä yksi elokuva: Edvin Laineen Tällä Pohjantähden alla (n.Tuomo Kattilakoski änitys, ensio Suominen lavastus, tom Hamberg puvustus, sinikka Hursti naamiointi, antti Kokko värinmärittely (Suomi-Filmi Oy:n laboratorio perttu Pohjanperä lavastemies.