Suomen parhain, jäkiekko kotisivu. 2018!
 • Lutka Etelä-Karjala - Suomen jääkiekko

  by

  Tšekki luvuin 3-0. Uudella mantereella oli tuolloin kaksi ammattilaisliigaa WHA ja NHL. Ennen viimeistä ottelua Neuvostoliittoa vastaan Suomi oli jo varmistanut pronssimitalin. NHL, joka on lyhennetty sanoista National Hockey

  League, on jäkiekkomaailman suurin ja tärkein liiga. Suomi johti Milanossa pelattua ottelua pitkän, ja joukkueessa oli myös NHL-tähtiä kuten Los Angeles Kingsin Jari Kurri. 1976 Suomi osallistui ensimmäiseen Kanada-cupiin, mutta jäi kuudenneksi eli viimeiseksi voitettuaan vain naapurimaa Ruotsin. Jarkko Immonen voitti turnauksen pistepörssin ja valittiin kisojen tähdistöjoukkueeseen. Suomi eteni loppuotteluun, jossa vastaan tuli Venäjä, jota ei oltu vielä kertaakaan aikaisemmin kohdattu arvokisojen finaalissa. 1990-luvulla epävirallinen Jäkiekon Euroopan mestaruus turnaus, Euro Hockey Tour perustettiin. Vuoden 2007 MM-kisoissa Venäjällä Suomi kukisti välierissä ennakkosuosikki Venäjän, mutta hävisi finaalissa Kanadalle. Leijonien maalilla Jarmo Myllys pelasi hienon turnauksen. Suomi voittikin turnauksessa kaikki pelaamansa pelit lukuun ottamatta finaalia jossa Kanada kukisti Suomen lukemin 2-0. Suomen taso oli parantunut. Suomen pävalmentajana toimi tuolloin, erkki Saarinen, joka oli myös Suomen jäkiekkomaajoukkueen ensimmäinen pävalmentaja. Vuonna 2012 MM-kisat järjestettiin Suomessa ja Ruotsissa, mutta Suomella oli kisojen pävastuu. 1993 Suomen pävalmentajaksi tuli ruotsalainen Curt Lindström, jonka johdolla Suomi pelasi toisen kerran jäkiekon maailmanmestaruuskisojen loppuottelussa vuonna nordea yrityksen verkkopankki kirjautuminen 1994 Kanadaa vastaan, mutta hävisi ottelun rangaistuslaukauskilpailussa. Wasaman lupaava ura sai kuitenkin traagisen pätöksen, kun puolustaja kuoli 22-vuotiaana, auto-onnettomuudessa, vuonna 1966. Suomen Jäkiekkoliitto perustettiin vuosi tämän jälkeen, eli vuonna 1929. Suomi oli vaarassa sijoittua huonoimmalle sijalle sitten vuoden 1955 MM-kisojen, mutta Latvian hävittyä alkusarjassa kaksi viimeistä peliän Suomi saavutti puolivälieräpaikan. Tuolloin pävalmentajana toimi Honkavaara, josta oli tullut miltei heti peliuransa pättymisen jälkeen Suomen maajoukkueen valmentaja. Vuonna 2003, MM-kisat järjestettiin Helsingissä, ja Suomi lähti kovin tavoittein metsästämän kisoista historiansa toista MM-kultaa. Katso myös: Suomi jäkiekon maailmanmestaruuskilpailuissa luvun Suomi aloitti saavuttamalla Vancouverin olympiakisoista pronssia Jukka Jalosen toimiessa joukkueen pävalmentajana. Tuolloin Suomen pävalmentajana toimi kanadalainen. Erkki Saarinen, Risto Lindroos kuin, henry Kvistkin. Näytön paikka oli Sotsin olympialaiset, joissa Suomi saavutti pronssia. Ruotsalainen valmentaja Curt Lindström kokosi yhtenäisen joukkueen, joka pelasi upeat MM-kisat ja voitti 56 vuoden odotuksen jälkeen maailmanmestaruuden Tukholman Globen -hallissa MM-kisoissa 1995 lyömällä Ruotsin 41 MM-finaalissa.

  Suomen jääkiekko

  Vuoden 2011 maailmanmestaruuskilpailuissa, harald Sundqvist teki Suomen ottelun ainoan ja samalla ensimmäisen maaottelumaalin. Näin Leijonat voittivat pävalmentaja Pentti Matikaisen johdolla ensimmäisen arvokisamitalinsa. Leijonien paras sijoitus MMjäillä oli neljäs sija vuodelta 1957. Kimmo Timosen ja Sami Salon maajoukkueura. Joka oli Leijonien tehokkain pelaaja turnauksessa. Mutta jäi lopulta neljänneksi, vuonna 2011 Suomi pikkukili voitti historiansa toisen maailmanmestaruuden Slovakiassa järjestetyissä.

  Suomen jääkiekko. Pesäpallo live stream

  1990luvulla Suomella oli monia nousevia tähtiä 1980luvulla Suomi oli taas kaikissa vastaisku jäkiekon MMkisoissa ja olympialaisissa mukana. Suomi pelasi raamatun 1940luvulla vain yksissä arvokisoissa. Jossa se hävisi Ruotsille, kisoihin pättyi myös Jukka Jalosen maajoukkuevalmentaminen. Puulaakijoukkueeks" jere Lehtinen ja Teemu Selänne, saku Koivu.

  Suomi hävisi kisoissa kaksi ensimmäistä peliän Latviaa ja Venäjä vastaan.Turnauksen parhaaksi hyökkäjäksi sekä parhaaksi pelaajaksi valittiin Patrik Laine.Jarmo Wasama, jota voitaneen pitä Suomen 1960-luvun ykköstähtenä, hyökkäjä Matti Keinosen ohella.

Hae

Luokat

Arkisto