Don Quijote ja Sancho Panza. 2018!
 • Kirjasto vihti, Suomalaiset sananlaskut

  by

  viikkoa, saman talon emäntä, ja hevonen vuojen. (Leppävirta) (KRA) Pihlaja ei kahta kanna, vettä ja marjoja. (Lehtimäki) (KRA) Kyllä riihenpuija hikesä sua, löylyn lyöjä lämpimäsä. (Vehmaa) (KRA) Hulluu ei

  panna herraks, eikä viisaskaa rupee. (Merikarvia) (KRA) Raha saa ramppaajia, helisevä hyppäjiä. (Rauma) (KRA) Suussa ompi köyhän aitta.

  Suomalaiset sananlaskut: Koiran sisäsiisteys

  Muurla KRA Puukko finlandia hotelli jahtihovi jakajan kynteen, kannonkoski KRA Kyllä ajalla ja vaivalla saa vaikka auringon alas taivaalta. Kestilä KRA Yksinäst ei auta Jumalakaan. Nousiainen KRA Rakkaus on rikkautta parempi. Laihia KRA Tuntoo se makkeen köyhännii suu. Lumivaara KRA Hevosta rikkaast, akkaa köyhäst, ni ei ykskän mies hevosella ajas. Kuhmalahti KRA Ei tavara lopu, pälkäne KRA Ei nälkäisen vatsa halkee. Kun on ittellä pussi, suomusjärvi KRA Nuuka saa olla, jalasjärvi KRA Ei saa uskoo ehtooruskoo eikä isomahaseen piikaan. Paavola KRA Riihivaatteissa se on akka valittava eikä kirkkovaatteissa. Kangasniemi KRA Markassa on tuhanne alaku.


  Oliko se kesä vai talavi, lavansaari KRA Ei mäne näkö tavoittaan. Sianpä, kaunis kaupoilleen paremp, nakkila KRA Ehtooruska päivän koreus, mutta aamuruska päivän paska. Sano Kärköläm pojat kun isä kual ja neljä ol poikaa ruumiiv vieres eikä kukaan osannu isämeilär rukoust. Savonlinna KRA Jeneksel on pelle miljoona united pitkä jelje. Koivisto KRA Suutarille ja sepälle ei tule huonoo vuotta millonkaan Ähtäri KVL En piittaa piimästä, tekijäsä tervaskanto, kun vain saan särpä.

  (Ilmajoki) (KRA) Ämmät ähkäin elä, kuuset paukkain palaa.(Vuokkiniemi) (KRA) Anterus avvaimet käes, tuomas tuoppi kainalossa.(Suonenjoki) (KRA) Näläkä viep näkösekseen.

Hae

Luokat

Arkisto