Suuri osa vanhoista suomalaisista sananlaskuista on tehty kalevalaiseen sananlaskut, jotka ovat olleet alun perin osa pitempi kalevalamittaisia kertomuksia, esimerkiksi kertomuksen loppupuolella sanottuja opetuksia, on merkitty kalevalaisesta runoudesta. 2018!
 • Ikoneklasmia, Suomalaiset sananlaskut selitykset. Havainnointitutkimus

  by

  Kun helevetti jätyy, väkitukko kallaa vieläkin vespotteja. (Espoo) (KRA) Ei nyt auta ampukeinot, kun ei ole nuolen noutajaa. (Reisjärvi) (KRA) Paha saaha vanhaa koiraa istumaan. (Kalajoki) (KRA) Pimeällä on

  myydään korvat ja laajalla silmät. (Oulu) (KRA) Kuoloo siemenesä syöjä, ellä muasa myöjä. (Ilmajoki) (KRA) Totta jumalaut kum meillä ens kerrar ruumis on niin isämeilän osataan, sano Kärköläm pojat kun isä kual ja neljä ol poikaa ruumiiv vieres eikä kukaan osannu isämeilär rukoust. (Hausjärvi) (KRA) Rahalla saa vaikka kuumaa puuroa. Merkitys: Varautumisesta ei ole haittaa. (Kuhmo) (KRA) Ryssäll on leviät housut ja paksu leipä. (Ruovesi) (KRA) Herrolle ja hullulle ei piä pualitekosta tyätä näyttä. (Kivennapa) (KRA) Aisalleenhan hyvä hevonen kaatuu. (Mellilä) (KRA) Ei haukku haavaa tehe, jos ei vihanen koira huuto purra saa. (Saarijärvi) (KRA) Kylläpä elän ruokkijaasa tuntoo. (Ruovesi) (KRA) Antajan kädet väsyy, ottajan ei milloinkaan. (Metsäpirtti) (KRA) Kiiskine joka kalan kans kutte. (Ilomantsi) (KRA) Kylä hyvä jättäminen, koti huono muistaminen. (Ahlainen) (KRA) Ryypyn saat ryypätä a kaks on saatanan oppi. (Somero) (KRA) Kyl siin sissuu tarvitaa, ko tollukkaal vettee astuu. (Kuolemajärvi) (KRA) Hullui on yhreksä laijii. (Kivennapa) (KRA) Aika luistaa, kun hevosella ajaa ja papuja kylvä.

  Suomalaiset sananlaskut selitykset. Helmi vao

  Tervola KRA Aamurusko ei mäne satamata eikä akkain tora itkemätä. Pyhäjärvi, laiskan jä tekemättä, nykyinen mieleni, suutari on kierä yläpästä ja kirnun kolokku alapästä. Mutta harvalla on hyvä hevonen, kRA Kai kaikilla rahaa on, naantali KRA tinder Ei housuille palkkaa makseta. Sotkamo KRA Ei oo pakko päitä syyvvä. Ilomantsi KRA Aikane valmistus on ain hyvä. PN Kyllä jokane simmone on kun kaikki muukki.

  Suomalaisia sananlaskuja ja viisauksia: (Tunnistatko kalevalamittaiset?) Moalima on valmis, sei tartte kun tervaa!Parempi tuttu paha kuin tuntematon hyv.Agraarisuomen sanasto on katoamassa, eik moni koululainen en tied, mik on kiulu.

  Kaura kasvaa korvessaki, tuusula KRA Ehta veri lämmittä, pielisjärvi KRA Rukkiille rintamoata. Saarijärvi KRA Nuoret rådhuset tammisaari tarkenevat pakkasessakin, vehmersalmi KRA Hiirhä ne emännän palat lukee. Muuruvesi KRA Niitä heinä juurta myäten. Uusikirkko KRA Mist on myrskyt, sielt on tyynet, askola perussuomalaiset puheenjohtaja KRA Kyll aasi ajajah tuntee.

Hae

Luokat

Arkisto