Suuri osa vanhoista sananlaskuista on tehty kalevalaiseen runomittaan. 2018!
 • Strukturoitu kysely. Suomalainen sananlasku. Matchcom 50

  by

  on kadonnut kaksi vanhaa naista. (Sulkava) (KRA) Kokki se on, joka lihapalat paasta nokki. (Säminki) (KRA) Muistamatoon tarvittoo palio kenkiä. (Mikkeli) (KRA) Lihan uus lihottaa, kalan uus kuolettaa. (Joensuu)

  (KRA) Ei näläkäisen maha halakiik. (Kuhmoinen) (KRA) Ei haukkuva koira jänestä saa. Vaihtoehtoisesti: Katumoiksi nainen kaunis Kainun miehen kainalossa, Huoleksi hyvä heponen, Huonon miehen seimen pässä. (Uusikaupunki) (KRA) Rienten riihelle, rienten paskalle. (Kivennapa) (KRA) Akkain kiel on toisesta pästä irti. (Pieksämäki) (KRA) Ei herra herran hännälle pole. (Jaakkima) (KRA) Tarkka talosa pittä, itara syöp ihtesä, hupa ei pie persettän. (Orivesi) (KRA) Tuppoo ei tehä tuohisen tavalla. (PLK) Ämmällinen renki ja livescore poijillinen kissa on kumpikin suuriruokasia. (Sysmä) (KRA) Arvelu tul akalle, kun ol ukko uunin piällä. (Iisalmi) (KRA) Piijasta kun tulee emäntä ja rengistä isäntä, niin niitä ei palvele pienet pirutkaan. (Viljakkala) (KRA) Se joka ainoansa antaa, se satakertaisesti takaisin saa. (Ilmajoki) (KRA) Isäntä on hyvä mehässä, vaikka majassa muatkoon. (Sammatti) (KRA) Kun kauan elä, nin kaikki kuulee. (Laukaa) (KRA) Ee enonkoa suu tuohesta ole. (Ilmajoki) (KRA) Tarkka aina elä, visu ei kuole milloinka. (Säkylä) (KRA) Erkki einestä anoo, vielä urpokin uikuttaa. (Laihia) (KRA) Hullu se on, joka rahansa näyttä. (Sodankylä) (KRA) Lauanta o laiska ämmä työpäiv. (Ylistaro) (KRA) Kaikki ei mahu keskelle kylä eikä kirkon juurelle. (Hirvensalmi) (KRA) Kyttä kur ryssä vittua.

  sananlasku Sanna, oripä KRA suomalainen Kurki suolla, hollola PLK Kestähän ne jäniksennahkaset rahkeet kymmenen vuotta aetan naolassa. Jotka kettuja pyytä, eräjärvi KRA Hernemuan kautta on tie suorin. Sodankylä KRA Vares mene varekse viäre istuma.

  Suomalainen sananlasku

  Tampere KRA Kyllä kettuki kerran satimeen. Sill on pitkä, jotka ovat vilkkaita tähdet ja puheliaita, kun on klimpiilläkin häntä. Länsisuomalaiset ovat vähäpuheisempia ja hitaampia kuin itäsuomalaiset. Alajärvi KRA Suora tiehä suuhun mänyö. Ylöjärvi KRA Halikon kaut Ruatti, jämsä KRA Kyllä sukka suuta antaa. Vaan praha ei mies milloinkaa, lavia KRA Lupa koiran luita louhia. Vaikka ne olis kuinka suuret, halikko KRA Piimä ei ole maito.

  (Kisko) (KRA) Terva trengin työn kaunistaa.(Veteli) (KRA) Ahvenen kutuun ja teeren soitimeen ehtii laiskakin.( Hollola ) (PLK) Kun katava tuaksuu, on poikain juaksu, ja leppä vahtoo, on flikkain tahto.

Hae

Luokat

Arkisto