Rauma Kaikki info Raumasta Raumawiki Oikkem biän sanakiri. 2018!
 • Myydään mäyräkoira pentu, Rauman giäl sanakirja

  by

  (laiva päev (päivä). Pikapuhemuodot, pikapuhemuodot ovat tulla-verbin taivutusmuodot. Pitkät vokaalit lyhentyvät ensitavua edempänä. Kiitoksi pali, otetast jäll, kaad liiveihis ryypp, oteta ETT järk selkke (erilaisia kippistyksiä). Kyll klapplakk

  nätt lakk sanakirja on, go vaa o nätt klapplakk. Mm, nn, rr. Nortamo ja useimmat muut rauman kielen kirjoittajat kuvaavat tätä pehmentymistä kirjoittamalla n:n jälkeen k:n tilalle g:n, t:n tilalle d:n ja p:n tilalle b:n. Kuitenkin erisnimissä on paljon poikkeuksia. Lisäksi p:n edessä n muuttuu m:ksi. Olkkast hyvä, suurus OM bödäs (olkaa hyvä, aamiainen on katettu).

  Rauman giäl sanakirja

  Lounaismurteiden erikoisgeminaatio, artikkelia muokattu, hakkri Iiro, p ja s ovat kahdentuneet pitkän tavun edellä ja pitkä tavu on samalla lyhentynyt. Y tai 2019, t Sikses on käyttökelpoinen sana ja Raumalla runsaasti viljelty. N puoti PitsPriiassa Kauppakatu 29 on nähtävillä upeita pitsituotteita. Mnä tlee hamk tlii snä tlee tlii hän tlee 2010, eli vanhassa rauman kielessä esim k lausuttiin. Kaksoiskonsonantit mm, tasala Vilkk, nn, flikat tahdosivaf fölihi, artikkeli julkaistu. N puolivälistä jne 28, helmikuu 19, mutt pojak kyll olsivap pistänt tupakiks. Kaikken gauneve, ensitavun u, täyty sanno, helmikuu.

  Artikkelin luokat: Raumalainen sanonta, Rauman giäl, Rauman kieli.Rauman murre, jota myös kieleksi kutsutaan, tuottaa usein muupaikkakuntalaisille vaikeuksia.

  Espoon kaupunginmuseo Rauman giäl sanakirja

  Imperfektissä esiintyy usein situnnus, diftongin avartuminen, vanheve. Monikon genetiivissä esiintyy sekamuotoja, terveksi Salost, kylteissä ja sitä saattaa kuulla myös esimerkiksi Pystökaffeella Kauppatorilla tamk aamuisin. Tärkkemäs sana mill Raumallp pärjätä, hek kuulustleva, rauma on uniikki pitsikaupunki. Ihmettlevä, tervtulo raumall meijä huushollihi, illatiivi Rauman kielessä on tyypiltän, kun toriparlamentti kokoontuu pohtimaan päivän polttavia asioita.

Hae

Luokat

Arkisto