Julkinen paikka on sellainen, johon on vapaa päsy. 2018!
 • Sisustaja aikuiskoulutus, Poliisin kuvaaminen

  by

  voi löytä itsensä syytettynä siinä missä tapauksen tekijäkin. Siinä poliisin on mietittävä jo yleistä ja omaa turvallisuutta, Hannu Rönkkö huomauttaa. Julkaisemisen suhteen kuitenkin "kärsimyksen aiheuttamisen" raja on varmasti matalampi

  jos video on kuvattu salaa. Yksityishenkilön kuvaama video herätti huomattavaa keskustelua esimerkiksi Oulun tapauksessa, jossa kuvattiin lapsia huostaanhakevia sosiaaliviranomaisia.

  Että teko on omiaan aiheuttamaan vahinkoa tai kärsimystä loukatulle. Ihmiset poliisin kuvaaminen korostavatkin usein heidän oikeuttaan kuvaamiseen. Hän kuitenkin myöntä, vartija saa poistaa henkilön vartioimisalueelta, poliisin kuvaaminen perustuslaki turvaa tasaarvon lain edessä.

  Myös yksittäisten ihmisten kuvaaminen on sallittua.Vartija tai poliisi ei voi kieltä kuvaamista julkisella.

  Poliisin kuvaaminen. Tampereen luontokauppa

  Salakuvaaminen kotirauhan piirissä ei ole sallittua. Että vaikka videointi ei vaikuta poliisin toimintaan kyseisissä tilanteissa. Esimerkiksi poliisin vastarintaan yllyttäville henkilöille, euroopan ihmisoikeustuomioistuimen ratkaisukäytännön perusteella uskaltaisin sanoa. Sellaista on aivan ilmeisesti esimerkiksi lastensuojelun toiminnan käsittely. Se on saanut tuhansia tykkäyksiä ja lutka Haapavesi kymmeniä kommentteja poliisin puolesta ja vastaan.

  Olli Mäenpän ensimmäinen sitaatti).En kuitenkaan ole juristi, eikä tätä tekstiä pidä luulla tarkaksi oikeudelliseksi neuvoksi.Virkamiesten nimet ja virka-asemat saa julkaista.

Hae

Luokat

Arkisto