Millaisilla tavoilla kateus ilmenee? 2018!
 • Sanakirja lauseet: Miten kateus näkyy

  by

  johtamiskysymys. Olen kirjoitellut tätä blogia, pyöritellyt omaa yritystäni ja perehtynyt psykologiaan ja mielenterveystyöhön vuodesta 2011 lähtien. Ymmärrettävästi tuloksena on epäreilu vertailu, jossa oma tilanteemme voi näyttäytyä huomattavasti synkempänä, kuin

  muiden tilanne. En tunnu kelpaavan normaaliin, pitkän parisuhteeseen, Anni toteaa lakonisesti. Pystymme toki kuvittelemaan, että muiden ihmisten elämässä on kaikenlaisia haasteita ja ongelmia. Kyllähän me tiedämme, ettei muilla mene pelkästän hyvin. Kamppailu kateuden tunteiden kanssa kuuluu ihmisen psyykkiseen kehitykseen yksilön eri elämänvaiheissa. Negatiiviset tunteet jävät jyllämän ja todennäköisesti pullahtavat jossain vaiheessa ulos ei-toivotulla tavalla: epäkorrektina käytöksenä tai sammakkona suusta. Etäisyyden ottaminen suojeli sekä Annia että ystävä. Kun ihminen sisäistä hyvän, se hyvä onkin sisällä eikä itsen ulkopuolella ja silloin ei tarvitse niin paljon kadehtiakaan muita ihmisiä, valaa Susanna Lundell toivoa. Narsistiselle esimiehelle on tyypillistä pitä yllä suosikkijärjestelmiä, mikä on omiaan hajottamaan työyhteisöä ja sitten ruokkimaan kateutta, muistuttaa Lundell. Kateudelle antaa potkua useissa tutkimuksissa havaittu malli, jolla selitetän onnistumista ja epäonnistumista. Kun kateellinen kiinnittä huomiota siihen, mitä itseltä puuttuu niin kiitollinen ihminen kiinnittä huomiota siihen, mitä elämä on omalle kohdalle suonut ja iloitsee siitä. Työelämän väsynyt taas kadehtii toisen eläkkeelle jämistä. Nevaksen mukaan työhön liittyvät edut, kuten vaikkapa paremmat työvälineet, älypuhelimet, tabletit tai autot, herättävät kateutta, vaikka ne olisikin annettu henkilön käyttön toimenkuvan takia. Vaikka kaiken muun voisi maailmassa saavuttaa, hyvä ja kestävä parisuhdetta Anni ei saa. Kateuden kohteena on ihminen, jonka ominaisuuksiin tai saavutuksiin olisi itselläkin mahdollisuus yltä. Tänä aikana olen tajunnut erityisesti yhden asian. Perheelliset ystävät kadehtivat hänen vapauttaan matkustella mielensä mukaan, lupia kyselemättä. Myös nuoruuden kihlattu löysi aikoinaan rakastettavamman ja haluttavamman. Kateuden aihe osui Annin arimpaan kohtaan juuri avioeron aikaan, joten Annin oli saatava sulatella asiaa ensin rauhassa tykönän. Aina se ei kuitenkaan onnistu pelkällä pätöksellä, psykologi ja kouluttaja.

  Myös toisten saamat erivapaudet tai vastuun väisteleminen koettelevat työtoveruutta. Se herättä kateutta, heli Heiskasen mielestä etäisyyden ottaminen oli ymmärrettävä reaktio tässä tilanteessa. Jos ei ole ketän, myös toisen epäonnesta voidaan olla kateellisia. Kun sairas työkaveri saa myötätuntoa ja huomiota itseä enemmän. Että se nolottaa, piiloon painettu kateus jäykistä lihaksistoa, kuten hartia ja muita kantajalihaksia. Varsinkin mielenterveystyössä törmä hetkittäin niin erikoisiin ja hämmentäviin tarinoihin.

  Millainen kateellinen sinä olet?Kateus voi olla hyödyllinen tunne, mutta pitkittyessän se voi hallita.

  Metropolia helsinki osoite Miten kateus näkyy

  Että muilla miten menee paremmin, kuin sinulla, anni sanoo. On todella vaikeaa myöskän kuvitella, mutta pohjalla kytee muuta, osittain kaikki se pitä paikkansa. Piilokateus syö kateellisen itsetuntoa ja itsetuntemusta.

  Paras läke piilokateuden tunnistamiseen olisi työpaikan avoin ja turvallinen ilmapiiri, jossa tuntemukset voidaan ottaa tarvittaessa esiin.Hän pätti jo nuorena hankkia koulutuksen ja työn, jolla pystyy saavuttamaan tietyn elintason ilman elättävä miestä.Hän osaa iloita myös hyvistä asioista elämässän: kauniista kodista, jota sisustaa, ja rahasta, joka mahdollistaa möpeleiden ostelun.

Hae

Luokat

Arkisto