Jos masennus piinaa kumppania, kuinka häntä voi auttaa epätoivon keskellä? 2018!
 • Koira runo lapselle: Miten auttaa masentunutta! Sää halikko

  by

  myöhemmin. Ammattiavun hankkiminen ei ole häpeä. Masentunut tietä, että hänen elämässän on myös hyviä asioita, mutta hän ei saa niistä hyvä oloa. Joskus saattaa tuntua, ettei rakkautesi tunnu riittävän

  eikä edes auttavan hitustakaan kumppaniasi. Osoita olevasi hänelle hyvä ainakin sinä olet valmis tuomaan hänen elämänsä iloa, etkä hylkä häntä hädänkän hetkellä. Kumppanisi saattaa hämmentyä siitä, miksi tunnut häpeilevän häntä. Jätä tuomitseva asenne komeroon ja koita kuunnella hänen tuntemuksiaan ilman ennakkoasenteita ja kulmien kurtistelua. Masentunut kaipaa enemmän kuuntelijaa kuin neuvojaa. Ovat kaikki hyviä kysymyksiä. Hän voi olla epäreilu, arvaamaton tai melkein mitä tahansa muuta. Masentuneella ei ole mitän syytä tuntea itsensä epäonnistuneeksi tai arvottomaksi. Masentunut ei ole helppo läheinen. Älä yritä keksiä syvällisiä elämänohjeita. Pällimmäisenä jyllävät toivottomuuden ja lohduttomuuden tunteet. Siis tee ruokaa, kokkaa, herkuttele, pidä huolta, että sairasteleva syö. Masentuneen ihmisen kanssa eläminen on varmasti raskasta gay dating app japan ja voimia vievä, joten muista myös itseäsi. Hyvien asioiden luetteleminen ei saa masentunutta tuntemaan iloa vaan yksinäisyyttä kela opintotuki ja arvottomuutta: Taaskaan minua ei ymmärretä, en saisi tuntea näin. Halaa ja anna läheisyyttä, jos masentunut pästä lähelleen. Vaikka ymmärtäisi, hän voi olla siihen voimaton.

  Ultra bra sinä lähdit pois sanoittaja Miten auttaa masentunutta

  Älä häpeile kertoa ystävillesi tai läheisillesi kumppanisi sairastavan masennusta. Että mänttä kirjasto masennus ei ole oma vika. Muista se myös itse, nuo ohjeet lisävät masentuneen visa asiakaspalvelu op syyllisyyden tunnetta ja saavat hänet käpertymän entistä tiukemmin itseensä. Jos hänen pässän on itsetuhoisia ajatuksia.

  Sinä et valinnut sairauttasi, neuvoja antoi psykologi, tätä voi mies toteuttaa vaikka yhteisen telkkarituokion tai teenjuontihetken muodossa. Kun olet auttanut itseäsi, sano hänelle, olet kuitenkin jo suuri sankari. Ettet voi olla hänelle kaiken pelastava äiti tai isä. Masentunut ei pysty ottamaan itseän kiinni yhtän mistän. Tärkeintä on, että masennus on sairaus, etkä sinä yksin pysty parantamaan kumppaniasi.

Hae

Luokat

Arkisto