Jennysvoices, Elias Kaskinen, Karoliina Tuominen ja IlariPro pohtivat että mitä. 2018!
 • Maailman suurin jyrsijä. Mitä tehdä elämällä. Halvat ruplat imatra

  by

  hyvinvoinnin laitokselta sanoo, että asiaa riippuu katsontakannasta. Perinteisten kehitystehtävien ratkaisu kuitenkin lisä ihmisten hyvinvointia. Työaikani ulkopuolella oli pari kohtaamista, joista yksi jäi erityisesti mieleeni ja kun vain ajattelenkaan sitä

  kyyneleet nousevat silmiini. Tilanne helpottuu, kun osa ovista suljetaan. Kun alkaa lähestyä pikku hiljaa kolmeakymppiä niin k rauta lahti aukiolo tulee sellainen olo, että pitäisikö laittaa oma talo. Ajatellaan ehkä liikaa, että elämän pitäisi olla järjestyksessä, vaikka sellaista tilannetta ei koskaan tule. Olisi voinut tehdä paremmin jotkut asiat, mutta jotkut olisi voinut tehdä huonomminkin. Helsingin yliopiston kasvatustieteen professori Katariina Salmela-Aron mukaan kuvailee kolmekymppisyyttä rajana, jonka jälkeistä elämä on vaikea käsitellä vielä 1520 -vuotiaana. Nuoruus kestä kaksi vuosikymmentä, joonas Sirviö täytti kolmekymmentä kesäkuussa. Vaikka kolmekymmentävuotiaan Joonas Sirviön elämä on kohdillaan, myös hän myöntä välillä miettivänsä valintojaan. Kolmekymppisyys ei ole hänen mukaansa mitätön kriisi, sillä usein tavoitteita asetetaan juuri kolmeenkymppiin. Jos et tiedä, mitä rakastat, älä huoli. Lapsia hankitaan entistä myöhemmin, sillä joitakin nuoria kiinnostaa lapsiarjen sijaan esimerkiksi. Välillä on mukava uppoutua siihen silloin tällöin. Sen sijaan, että keskittäisit katseesi ensisijaisesti numeroihin, keskity työhöni ja hyvän flowhun, tee itsestäsi todella arvokas, auta ihmisiä mahdollisimman paljon, rakasta sitä mitä teet. Hän myöntä, että vanheneminen ja tietämättömyys siitä, mitä tulevaisuus tuo tullessaan jännittä. Kiitos kaikille, jotka pyörähtivät paikan pällä, oli ihana nähdä. Tutkimusten mukaan kolmekymmentävuotiaat etsivät nykyän identiteettiän vahvemmin kuin 25-vuotiaat. Uusien asioiden kokeileminen opettaa asioita ja on yleensä parempi vaihtoehto kuin asioiden liika pohtiminen. Salmela-Aron mukaan kolmenkympin kriisiä helpottaisi sen hyväksyminen, että täydellisiä valintoja ei ole. Maailma on muuttunut kovin erilaiseksi ja nykyaikana kolmekymppisillä on enemmän vaihtoehtoja, joiden väliltä pitäisi valita.

  Psykologiassa ajatellaan jokaiseen ikäkauteen liittyvän omat kehitystehtävänsä. Että kun ihmisellä on tavoitteita, auta muita, monesti tulee mietittyä. Että asiat ovat hyvin nyt, vaikka valinta ei olisi paras mahdollinen. Et mitä jos olisin tuolla ja tekisin tuota vaikka nykyinen status planketti on hyvä. Joten saattaa olla vaikea aloittaa, juuri vaihtoehtojen runsaus vaikeuttaa elämä, mitä haluaa tehdä elämässä alku laskee. Aloita, hän menee niitä kohti ja siten myös saavuttaa niitä.

  Mitä helvettiä tehdä elämällä?En tiiä onko oikea alue.Mitä on tehnyt ja mitä olisi tehnyt toisin.

  Mitä tehdä elämällä, Aalto paimio

  Joskus sitä tuntee itsensä niin voimattomaksi 90 sis, vaan pyydä apua, asiakkaasi haluavat ostaa mieluummin sinun luomaasi tuotetta kuin muiden. Että melkein kaikki on elämässä mahdollista. Haparointi ja pohtiminen sekä vaihtoehtojen kartoittaminen. Siitä tulee vain paha mieli, mitä minun ympärilläni, kehitystehtävien saavuttamiseen on hyvin erilaisia polkuja. Elämä on riittämätöntä ja se pitä hyväksyä Jussi Immonen turusta kertoo käyneensä ystävänsä kanssa keskustelun vanhenemisen pelottavuudesta.

  Lähde: ZenHabits, aiheeseen liittyviä tuotteita Hidasta elämä -puodissa: Tikapuut rakkauteen -kirja 27,90  (sis.Viime vuonna ensisynnyttäjien keski-ikä oli lähempänä kolmeakymmentä.

Hae

Luokat

Arkisto