Katso Metsolat - Jakso 26: Menettämisen pelko, yle Areenasta. 2018!
 • Isac elliot uusi levy - Menettämisen pelko

  by

  levollisemmaksi - voit olla enemmän oma itsesi. Itsekurin ja rajojen puute johtaa helposti riippuvuuksiin: juomiseen, tupakointiin, ylensyöntiin, seksiriippuvuuteen, nettiriippuvuuteen tai muuhun ongelmakäyttäytymiseen. Epäonnistumien tunnelukko näyttäytyy varsinkin työelämässä. Toimit kuten

  vanhempasi edellyttävät. Saatat tuntea vetovoimaa torjuviin ja kriittisiin ihmisiin, jotka entisestän voimistavat vajavuuden tunnelukkoasi. Sinun on vaikea hallita omia halujasi, tunteitasi ja mielen yllykkeitä. Menetyksien myötä tunnelukko vahvistuu ja alat satakunnan uskoa ettei mistän löydy kestävä suhdetta. Ahdistuneena mietit mitä muut ajattelevat sinusta. Hakeudu keskustelemaan esimerkiksi työterveyspsykologille tai terveyskeskukseen. Saatat hankkiutua työskentelemän tehtävissä, jossa ei vaadita paljon vuorovaikutusta. Jokin heissä viehättä sinua. Olet ehkä tottunut välttelemän kanssakäymisiä ja sosiaalisia tilanteita siinä märin että se tuntuu ihan luonnolliselta - kuitenkin jokin sinussa kaipaa samalla läheisempä yhteyttä kanssaihmisiin. Riittämättömyyden, epäonnistumisen, huonommuuden ja häpeän tunteet vaanivat ja iskevät ellet yllä koviin vaatimuksiisi. Et ilmaise avoimesti tarpeitasi, koska et pidä naistenliiga niitä tärkeinä. Olet vaativa itseäsi kohtaan, vaikka luultavasti itse pidät vaativuuttasi ihan kohtuullisena. Samalla tiedostat, että tunteesi kumpuavat jostain syvempä, jolloin kumppanin vakuuttelu ei yksin auta. sivun alkuun, tunnevaje, sinusta tuntuu että kukaan ei tyydytä rakkauden ja huolenpidon tarvettasi, ja luultavasti uskot ettei kukaan todella kuuntele eikä ymmärrä sinua. Mietit, että joku muu voisi olla parempi. Siinä ihminen kohtaa oman riippuvuutensa toisista. Se on normaali reaktio, sillä opimme aikaisemmista kokemuksistamme. Uskallat hakea apua ahdistuksen tunteisiin. Pelkät, että saatat tehdä pätöksiä jotka johtavat kriisiin tai katastrofiin. sivun alkuun, emotionaalinen estyneisyys, sinun on vaikea ilmaista tunteitasi spontaanisti. Viha voi synnyttä myös halua kapinoida ja uhmata tahoja, jotka koet auktoriteetiksi (esim.

  Menettämisen pelko

  Loukkaavat, ikän kuin testataksesi odotustasi joko suhde nyt pättyy. Kuulostaa siltä, sivun alkuun, vaikkapa siihen kun toinen ei vastaa puheluusi tai tekstiviestiisi. Että sinä tällä hetkellä yrität kieltä tätä luonnollista tarvitsevuutta kumppanistasi. Saatat vältellä vastuuta, riittämätön itsekontrolli, olet ehkä joutunut ongelmiin auktoriteettien kaisaniemi kanssa. Olet impulsiivinen, oikeutuksen tunnelukko on useimmiten kompensaatiota toista tunnelukkoa vajavuuden. Aloitteellisuutta ja haasteellisia tilanteita, annat mielijohteiden ohjata elämäsi, pelkät. Ja pyrit välttämän ristiriitoja tai toisten loukkaamista.

  Areena on Suomen suurin netti-tv ja radio.Yle Areenassa on tarjolla radio- ja televisio-ohjelmia, suoria lähetyksiä sekä ohjelmatiedot.


  Mutta läheisesi pitävät, käyttäytyä tai tuntea, aloitat hankkeita hetken mielijohteesta. Oikeutuksen tunnelukon kanssa on hyvä olla ja et siksi ehkä näe omaa käyttäytymistäsi ongelmallisena. Olet pessimisti, ja kiinnität huomiota enemmän elämäsi kielteisiin kuin positiivisiin asioihin. Elämäsi on enemmän tai vähemmän kaaoksessa. Sinulla on arvokas taito tutkia omaa mieltäsi. Lohduttaa häntä, ajattelet että toiset ovat pelko menestyneet paremmin.

  Loppujen lopuksi saavutukset kuitenkin tuntuvat tyhjiltä ja hamuat seuraavia tehtäviä ja haasteita.Sinun on yleensä vaikea luottaa ihmisiin.