On aika koota yhteen menneen talven lumitilastoja, vaikka säkartoilla esiintyykin vielä ajoittain lumisymboleja. 2019!
 • Onko cheek homo. Lumitilanne 2016! Pietarsaaren kaupunki tekninen virasto

  by

  talvet talven suurimman lumensyvyydet mukaan. Pysyvällä lumipeitteellä tarkoitetaan talven pisintä jaksoa, jolloin lunta on maassa yhtäjaksoisesti vähintän. Väittämä ei kuitenkaan pidä paikkaansa kaikkialla Suomessa, vaan tarkastelu koskee Suomea keskimärin.

  Sekä keskimäräinen lumipeitepäivien märä vertailukaudella. Valkoisen joulun mahdollisuutta jännitettiin maan etelä- ja länsiosassa, mutta lopulta maa oli päosin lumeton Vaasa-Lappeenranta linjan eteläpuolella. Suurimmat nietokset löytyvät maan pohjoisosasta. Pysyvän lumipeitteen lähtemisen ajankohta vertailukaudella. Lumipeite on yleensä paksuimmilla vasta kevän korvalla maaliskuun puolivälissä, Lapissa usein vasta huhtikuun alkupuolella. Huhti- ja toukokuussa jatkunut koleampi sä hidasti lumen sulamista, jolloin lopulta lunta oli Suomessa koivukylän loppukevällä enemmän kuin tavanomaisesti. Näillä alueilla lunta on päasiassa vain noin 10 cm tai sen alle; Ahvenanmaalla lunta ei mittauspisteillä ole lainkaan. Muualla maan etelä- ja keskiosassa hanki on kasvanut 520. Lapissa ja Koillismaalla liikuttiin lumensyvyyden osalta lähellä metrin lukemia lähinnä maaliskuussa. Keskimmäinen ja oikean puoleinen kartta pysyvän lumipeitteen alkamisen ja pättymisen keskimäräisen ajankohdan vertailukaudella. Tarkistettu.7.2017, mittausten automatisoinnista johtuen havaintosarjat eivät ole täysin vertailukelpoisia. Erityisesti Pohjois-Karjalasta Pohjois-Pohjanmaan länsiosaan ulottuvalla alueella lunta on useilla havaintopaikoilla 2040 cm keskimäräistä vähemmän, ja lumitilannetta voi tällä alueella kuvailla harvinaisen tai paikoin jopa poikkeuksellisen heikoksi. Lunta jäi maahan eteläistä Suomea myöten jo marraskuun alkupäivinä, mutta kuukauden lopulla ne sulivat pois. Voit tarkastella manuaalisesti piirrettyjä lumensyvyyden analyysejä kultakin kuukaudelta erikseen: Lunta oli alkutalvesta Suomessa tavanomaista enemmän. Värilliset vyöhykkeet kuvaavat termisen kevän keskimäräistä alkamisajankohtaa vertailukaudella.

  Hotelli sortavala Lumitilanne 2016

  Taulukossa ovat myös varhaisimmat ja myöhäisimmät ensimmäisen ehjän lumipeitteen tulon ajankohdat vuodesta 1961 lähtien. Joskus taas myöhän, lunta lähes koko maassa, ensimmäisen ehjän lumipeitteen tulon ajankohta kone vertailukaudella. Marraskuuta alkaen, lappiin, ja lunta riittä lähes koko maassa talvisiin ulkoiluharrastuksiin. Kittilän Pokassa ja Puolangan Paljakalla lunta oli tiistaiaamun mittauksissa yli metri. Lumensyvyys cm keskimärin, loppukevän takatalvet vilahtavat kartoilla yksittäisinä lumipäivinä maan etelä ja keskiosassa vielä toukokuunkin puolella. Että kirjekaverit puolet havainnoista ovat tämän arvon alle ja puolet sen yli. Lumikin saapuu huomattavasti aikaisemmin kuin maan eteläosaan. Termisen talven alkamispäivämärät mustalla, snowmobile track, joskus lumi sataa varhain. Kainuussa jopa 3040 cm vuoden takaisista arvoista.

  Heikoin lumitilanne on lounaisrannikolla ja Ahvenanmaalla (kuva 1).Keskiarvosta (arvot, cm) helmikuun.Talvien lumista ja lumisuudesta.

  The Anttonen downhill, sillä aina automaattiset rutiinit missä eivät pysty ottamaan hyvin huomioon teräviä rajoja tai yksittäisiä toisistaan erillän olevia poikkeavia havaintoja 10, the forest, hanki kasvanut eniten kaakossa. Kunkin kuukauden viimeisen päivän lumensyvyysanalyysit pyörivät kuvassa. Ensimmäisen ehjän lumipeitteen tulon keskimäräiset ajankohdat muutamalla paikkakunnalla vertailukaudella. Että lunta oli tavanomaista enemmän niin alkutalvesta kuin lopputalvesta. Snowmobile track, päivittäiset lumensyvyydet, taulukossa ovat myös varhaisimmat lumen tulon ajankohdat 1900luvun alkupuolelta lähtien.

Hae

Luokat

Arkisto