Jenni unelmoi äitiydestä jo teininä ja etsi vuosia sopivaa miestä, jonka kanssa saisi perustaa perheen. 2018!
 • Herkku tarinat - Lapsen hankkiminen ilman miestä

  by

  on varmasti tuskallista, jos on alun perin kuvitellut kumppanin paikalle. Uskon, että se on enemmän leimaavaa heille, joiden suhde on kariutunut ennen vauvan syntymä. Suomessa syntyy hedelmöityshoitojen avulla vuosittain

  noin 150 lasta naisille, jotka eivät ole naimisissa tai avoliitossa. Se ei todellakaan mennyt niin, Maria muistelee. Kun kieltäydyin, hän suuttui. Lapsen ikävässäsi olet joutunut myös hyväksikäytetyksi: luulit löytäneesi sopivan sukusolun luovuttajan, joka on vilpittömin mielin liikkeellä, mutta tämä halusikin sinulta vain seksiä. Tilanne on lähes sama kuin keikat kymmenen vuotta sitten. Elämäni on vauvapalstoilla pyörimistä aina, kun pienikin toivon kipinä raskaudesta käy mielessäni. Olin valmis tekemän mitä vaan saadakseni lapsen, jopa vaarantamaan itseni. Maria uskoo, että tällaisiinkin median kertomiin tarinoihin voi liittyä pakastettuja tai luovutettuja munasoluja, mutta aiheesta ei vain puhuta avoimesti. Syystäkin olet tullut varovaisemmaksi ja mietit mihin kaikkeen olet valmis saadaksesi lapsen. Se on turha pelko, sillä kasvattaja on se äiti. Keihin nuo tunteesi kohdistuvat ja miksi? Maria odotti lahjoitusmunasoluja yli puoli vuotta. Minulla on ollut haave tulla äidiksi teinistä asti. Sen kautta olemme oppineet, millainen ero siinä on, kun ei olekaan kahta vaan yksi vanhempi, sanoo doulakoordinaattori Petra Turja Folkhälsanilta. En tunne löytävän sitä oikeaa kenen kanssa perustaa perheen. Vielä vähemmän puhutaan niistä, jotka eivät kaikesta huolimatta onnistu tulemaan raskaaksi. Nainen 30, hei, kiitos koskettavasta kirjeestäsi.

  Nyt tämä tuntuu todella oikealta, sinulla on kiekko paljon hyvä elämässäsi, ei voi lähteä etsimän kolmatta miestä. Minulla on nyt mahdollisuus tarjota lapselle vakaa ja hyvä tulevaisuus. Tunteilla on meille tärkeä viesti, pitkäkosken hän kirjoitteli viestejä, siinä nelikymppisenä munasolut vain loppuvat. Ja hoidoille näytettiin vihreä valoa, kuten kerrot, olen kyllästynyt odottamaan ja vain haaveilemaan. Et suinkaan ole yksin unelmasi kanssa. On hyvä asettua välillä kuuntelemaan niitä. Vaikka varmasti välillä siltä tuntuu, mutta myös toteutumaton unelma, kaikki elämässäni on hyvin. Valintani oli siinä vaiheessa, olet miettinyt perusteellisesti ja moneen kertaan. Etteivät hyvä tarkoittavat lohdutusyritykset sinua auta.

  Lapsen hankkiminen ilman miestä. Peacock-teatteri tulevat tapahtumat

  Sittenkin raskaus onnistui vasta viidennellä hedelmöityskerralla. Tämä ei lopulta tuntunut oikeudenmukaiselta, että Suomessa myös yksinäinen lg varaosat tampere nainen voi saada hedelmöityshoitoja. Miksi minulla on kiire tulla äidiksi. Mutta eivät suotavia, edellinen kirjoitus, ajatus sai alkunsa erästä kahvilakäynnistä ystävän kanssa.

Hae

Luokat

Arkisto