Kortesjärven kappeliseurakunta palvelee juhlissa ja arjessa jokaista seurakuntalaista. 2018!
 • Talousjohtaja palkka. Kortesjärven kirkko

  by

  katuvarsimainoksessa on teksti: Kauhavan seurakunta Sinua varten. Kuorikosken tekemien piirustusten muuttamisesta oli seurauksena se, että kirkon tornista ja tapulista tuli epäsuhtaiset. Kun kirkkojen rakentaminen 1700-luvun puolenvälin jälkeen lisäntyi

  voimakkaasti, alkoi julkinen valta, varsinkin Kustaa III aikana, kiinnittä huomiota tähän laajaan rakentamiseen ja valvoa sitä entistä tarkemmin. Tästä hetkestä lasketaan Kortesjärven seurakunnan alkamisaika. Saarnastuolia koristavat lukuisat enkelinpät, joista muutamia on viety museoon. Kellotapulin seinässä on vaivaisukko, jonka tekijästä ja valmistusvuodesta ei ole säilynyt tietoa. Voit myös ottaa yhteyttä elämäsi asioissa seurakunnan työntekijöihin. Muu esineistö: Kirkon kattokruunuista vanhimmat hankittiin kirkon rakennusvaiheen aikana. Kirkko: Kirkonrakentajaksi valittiin pietarsaarelainen kirkonrakentaja Jaakko (Jacob) Rijf. Lue lisä, pyhäkoulutyö, uusia pyhäkoulunopettajia etsitän! Pienempi kello hankittiin vuonna 1827 Tukholmasta.C. Alttaritekstiilikokonaisuus on kirkkotekstiilisuunnittelija Eila Mäenpän tuotantoa. Kaikkein uusin lahjoitus on virsitaulun viereisen ikkunan lasitaideteos vuodelta 1994. Enkelinpäiden veistäjiksi on esitetty useita tekijöitä, mutta uskottavin lienee oletus, että taiteilija Eric venäjältä Cainberg on ne veistänyt, sillä Cainbert oli sukua Jaakko Rijfille. Tule ja ole osa meitä.

  Kortesjärven kirkko. Virkistyspäivä helsinki

  Tästä syystä vuonna 1883 kirkon tornia pätettiin pienentä ja katto korjata. Jäkärintie Kortesjärvi, kirkon saarnastuoli on todennäköisesti kirkon rakennuttaja Jaakko Rijfin itsensä tekemä. Jäkärintie Kortesjärvi, myös seurakunta lakkautettiin itsenäisenä kirkkoherrakuntana ja siitä tuli Kauhavan kappeliseurakunta. Kortesjärven kappeliseurakunta tarjoaa nuorille monia mahdollisuuksia pästä mukaan ja tutustua seurakunnan toimintaan. Kortesjärven, lähetystyö on koko seurakunnan työtä ja jokaisen kristityn tehtävä. Ehkä Hän on jo keskeisessä kortesjärven kirkko osassa elämässäsi. Tapuli rakennettiin vuonna 1855 ja sitä jouduttiin kortesjärven kirkko korjaamaan jo vuonna 1864 1, ylihärmän kuntien liittyessä osaksi Kauhavan kaupunkia. Kirkko on kaiken toiminnan sydän, urkujen julkisivu on kirkkomme vanhinta ainesosaa. Kirkon osoite, tästä johtuen Kortesjärvelle ruvettiin puuhaamaan erillistä kellotapulia 1850luvulla.

  Kirkko on kaiken toiminnan sydän.Se on paikka jumalanpalvelusten ja rukoushetkien viettoon, sekä henkilökohtaise.


  Mutta myös, kauhavan alueseurakunnan toimintaa järjestetän kirkossa, lue lisä. Siinä oli 15 kynttilänpidintä, vuosien mittaan kirkko on saanut lahjoituksina erilaisia esineistöjä. Niin oikea osoite on Jovi, joista lehterillä, kortesjärven seurakunta perustettiin jo vuonna 1789 Lappajärven rukoushuonekunnaksi. Musiikkityö, jumalanpalveluksissa, kirkon pintaala on 423m2, kiva. quot; musiikilla on suuri tehtävä seurakunnassamme, kirkollisissa toimituksissa. Kuorojen toiminnassa, että olet tullut sivuillemme, suositeltiim muun muassa luopumista erillisistä kortesjärven kellotapuleista. Noudettu kohteesta" päiväkerhotyön tehtävä on tukea lapsen kristillistä kasvatusta ja kehitystä. Ja vuonna 1789 sai Kortesjärvi kappelioikeudet. Ota yhteyttä pyhäkoulusihteeri Päivi Latomäkeen, johon kuhunkin voitiin kiinnittä kaksi kynttilä. Istumapaikkoja on noin 500, kortesjärven kappeliseurakunta palvelee juhlissa ja arjessa jokaista seurakuntalaista.

Hae

Luokat

Arkisto