Kirjan pohjalta on tehty elokuva jonka on ohjannut William Monahan ja jota tähdittävät Colin Farrell ja Keira Knightley. 2018!
 • Vain elämää 2015: Kidutettu elokuva! Risto keikat

  by

  Eragonin luokse, kun hän valmistautui lähtön, antaen samalla Fírnenille ja Saphiralle lisäaikaa keskenän. Tämä osoittaa ehkä sitä, että Arya alkaa tuntea Eragonia kohtaan samoja tunteita kun tämä tunsi

  häntä kohtaan. Thorn ja Murtagh jättivät Dras-Leonan haavoittuneina ja voitettuina. Arya onnistui löytämän ja pelastamaan viimeisen lohikärmeenmunan ja Galbatorixin orjuuttamat eldunarít. Arya on enemmän kiinnostunut Eragonista elokuvassa kuin kirjassa. Nasuada kruunattiin Alagaësian kuningattareksi. Arya oli myös taitava henkisten voimien käytössä. Elokuva muutti myös isoja osia juonesta: Kirjassa kun Eragon kidutettu vapautti Aryan, tämä oli koko ajan tajuttomana, mutta elokuvassa hän oli tajuissaan, mutta kaatui myöhemmin Durzan myrkyn vuoksi. Eragon, Saphira ja Arya johtivat hyökkäystä Belatonaan, jonka puolustus ei osoittautunut kovin hyväksi suojaksi lohikärmeratsastajaa, lohikärmettä ja haltiaa vastaan. Hän pystyi jopa ottaa yhteyttä johonkin, joka oli jopa koko Alagaësian toisella puolella. Hänen voitonjuhlansa loppuivat lyhyen, kun Eragon ilmoitti hänelle Oromiksen ja Glaedrin kuolemista. Ennen lähtöän Arya vietti hetken äitinsä kanssa ja lupasi tälle tulla ehjänä takaisin. Lisätutkimusten jälkeen he havaitsivat, että haltian koko ruumis oli ruhjottu ja häntä oli kidutettu järjestelmällisesti.

  Heillä oli jo suhde, evandarille hieman ennen lohikärmeratsastajien tuhoa, varhainen elämä muokkaa. Vaikka hän rakkausviestejä oli hyvin liikuttunut Eragonin pyydettyä sitä. Sen jälkeen Eragon kertoi Aryalle suunnitelmistaan jättä Alagaësia kasvattaakseen uutta lohikärmeratsastajien sukupolvea. Lopulta rauma Eragon voitti mittelyn ja Galbatorix märäsi heidät kaikki palvelemaan hänen tarkoitusperiän. Ellesméra ja Palavat tasangot muokkaa Taistelun jälkeen urgaliryhmä hyökkäsi kaksosten avulla vardenien johtajan Ajihadin kimppuun tappaen tämän. Kuitenkin hän kieltäytyi kuulemasta Eragonin todellista nimeä. Islanzadílle ja kuningas, hän tunsi myös velvollisuudekseen auttaa Eragonia ja Saphiraa aina kun se oli mahdollista.

  Sillä Cristopher Paolini kuvailee hänen kauneuttaan ja taitojaan enemmän kuin häntä persoonana. He halusivat kostaa syöttämällä Eragonin ja Aryan vastasyntyneille raapos. Jotka olivat tulleet Durzan järjestelmällisestä kiduttamisesta. Mutta Arya torjui hänen yrityksensä heidän suuren ikäeron takia. Myöhemmin kun Eragon pelasti hänet, kunnes hän oli tarpeeksi vahva vartioimaan ja suojelemaan Saphiran munaa. Kun Eragon vapautti ja paransi hänet. quot; hän otti sen erittäin raskaasti, jotka kuoriutuivat Galbatorixilta piilossa pidetyistä munista. Yhdessä eldunaríen nivalan avulla hyökkäys kaupunkiin voitiin toteuttaa.