Humanistinen ammattikorkeakoulu Humak on valtakunnallinen verkostoammattikorkeakoulu, josta valmistuu yhteisöpedagogeja, kulttuurituottajia ja tulkkeja. 2018!
 • Mihin mennä helsingissä - Kauniainen kansanopisto

  by

  arkkitehtuuriltaan korkeatasoiset. Olympiarakennukset Helsingin olympialaisia varten valmistuneet urheilurakennukset muodostavat kansainvälisestikin arvioituna hyvin säilyneen olympiarakennuskok. Paltamo Kainuu Kainuun puromyllyt Kainuun pitkille vesistöreiteille, purojen varsille aikanaan rakennetuista sadoista vesimyllyistä on säilynyt

  kunnostettuina eri-ikäisiä. Kurun kirkonmäki Kurun puukirkko on 1700-luvun suomalaisen pitkäkirkkoperinteen ja lounaissuomalaisen kirkkotyypin sopusuhtaisimpia esimerkkejä ja suomalaist. Rovaniemen kirkko Rovaniemen kirkko alttariseinän freskoineen ja sen viereinen hautausmaa sankarihautoineen oli aikanaan Lapin hallinnollisen keskuksen tuhon. Laukkaniityn kylä Laukkaniityn kylä keskiaikaisella kylätontilla Aurajokivarressa edustaa rakenteeltaan ja osin rakennuskannaltaan 1700-luvun loppupuolen tila. Jämsänjoen agraarimaisema Jämsänjoen molemmin puolin ulottuvalle viljavalle alueelle on jo varhain keskittynyt suuria talonpoikaisia maatiloja, joiden 1800-luvulla. Pudasjärven kirkkomaisema Pudasjärven kirkonkylän hyvin säilynyt ja rakennushistoriallisesti arvokas rakennuskanta on keskittynyt Pudasjärven rannoille, rantaviivaa. Hämeenlinnan Kaupunginpuisto Hämeenlinnan Kaupunginpuisto, jonka rakennustyöt aloitettiin 1840-luvulla, on varhaisimpia Bürgerpark-tyyppisiä, kaupunkilaisia varten perus.

  Kauniainen kansanopisto

  Meilahden kirkko ja russia koulu Meilahden väljien asuinkortteleiden keskellä vierekkäin sijaitsevat Meilahden kirkko ja koulu muodostavat 1950luvun alun kaupunkirakennusta. Nokia Pirkanmaa Kauniaisten ja Kuljun kartanot Kauniaisten ja Kuljun kartanot lähekkäin sijaitsevine talouskeskuksíneen. Yrjö Kokon Ungelon torppa Asuinsijan, l Littoisten verkatehdas ja Kotimäen asuinalue Littoisten verkatehdas on yksi Suomen vanhimmista ja historiallisesti merkittävimmistä tekstiilitehtaista. Lapin keskuspaikkojen linjaautoasemat Lapin linjaautoliikenneverkon keskuspaikkojen Kemin.

  Kauniainen kansanopisto. Barreto lahti

  Turun linjaautoasema ympäristöineen Turun linjaautoasema ympäristöineen on yhtenäinen moottoriliikenteen kasvuun ja linjaautoasemien syntyvaiheeseen liittyvä funktionalistist. Peräkunnan tie on esimerkki sekä, kruununmakasiini sekä kirkonkylän muu rakennuskanta talonpoikaistaloineen kuvastaa keskipohjal. Rinnettä myötäilevä linjaus ja mittakaavaltaan yhtenäinen rakennuskanta muod. Lähteenmäen torppa Lähteenmäen torppa on aikanaan yleisen torppaasutuksen tyypillinen edustaja. Nuoranteen talot Ylivahenkylän YliNuoranteen ja AliNuoranteen 1800luvulta periytyvät talot muodostavat vaikuttavan porttiaiheen vanhaan kirkonkylän konkr. Haapaveden Vanhatien peppers raitti Haapaveden kirkonkylän läpi kulkevan Vanhatien raitin luonteva. Siikainen Satakunta Siikaisten talonpoikaisarkkitehtuuri Satakuntalaisen talonpoikaisarkkitehtuurin erittäin edustavia yksittäisiä esimerkkejä on säilynyt Siikaisten Otamon. Rautatieasemineen ja teollisuusrakennuksineen on yksi YläSatakuntaan 1900luvun alussa. Vuorijärven ja Leppijär, raikuun kanava Raikuun kanavan ympäristöllä on vuosisatojen ajan ollut strategista merkitystä valtakunnan ja sotahistorian kannalta.

  Kauniainen kansanopisto, Kuolinpesän hoito

  Hämeenlinnan läninsairaala, kruununmakasiinit ja Verkatehdas Vanajaveden Keinusaarella olevat empiretyyliset läninsairaala ja kruununmakasiini 1830-luvulta, kuvastavat Hämeenlinnan historiaa länin.Sundholman kartano Sundholman kartano on yksi Suomen keskiaikaisista asuinkartanoista ja entisessä saaressa, salmen rannalla sijaitsevana, kuvastaa keskiajan.Nuutilan kylä Nuutilan kylätien varrella on hyvin säilyneitä ja ehjiä talonpoikaisia pihapiirejä.