Ranua on Suomen kunta, joka sijaitsee Lapin maakunnan etel osassa Simojoen yl - ja keskijuoksulla Rovaniemen etel puolella. 2019!
 • Irene huss tatuoitu torso - Kajaanin uimahalli

  by

  usein runsashumuksisia. Atlantin lämpimällä merivirralla, Golfvirralla on huomattava lämmittävä vaikutus Ranualla, Suomessa ja koko Pohjois-Euroopassa, sillä samoilla leveysasteilla esim. Vaikka metsät kasvavat hitaammin kuin eteläisessä Suomessa, on kunta pinta-alaltaan

  laaja ja metsävarat ovat suuret. 7 Vesistöt muokkaa muokkaa wikitekstiä Sisävedet peittävät Ranuan kokonaispinta-alasta 241 km eli noin 6,5 prosenttia. 7 Sodan jälkeen Ranuan väkiluku kasvoi tasaisesti. Julkaisija: Pohjois-Suomen historiallinen yhdistys, Rovaniemi. Ranuan kaavoitusta ohjaa Lapin maakuntakaava. Seututie 941 kulkee Ranuan kuntakeskuksesta itän Posiolle. Pinnanmuodot muokkaa muokkaa wikitekstiä Ranuan maisema on yleispiirteiltän melko tasaista tai loivasti kumpuilevaa. Vuonna 1965 aloitettiin humanistisen alan ja sähkö- ja konetekniikan opetus. Itä- ja pohjoisosia luonnehtivat suuremmat korkeuserot ja vaihtelevammat pinnanmuodot Simojärven itäpuolella kohoaa vaarajonojen alue merkkinä muinaisista vuoristoista, jotka ovat kuluneet satojen miljoonien vuosien aikana puolitasangoksi, peneplaaniksi. Saarijärven pihapiiri Mainuantien varressa, lapsellisen ajattelun aikaansaamia rakennuksia, rupukan autiotalo Leihuvaaralla. Väli-ilmastossa meri- ja mannerilmaston välissä. sukupuolen ja kielen mukaan alueittain. A b c Luonnonharrastajan Suomi. Niin ikän kuntakeskuksen tuntumassa sijaitsevat urheilukenttä ja jähalli sekä Oravivaaran ulkoilualue, jossa on talvella kunnan ylläpitämät hiihtoladut. Kesällä 2015 purettu koiratori peruskoulun osa 1960-luvulta. Pinta-alaltaan laajan Ranuan tieverkko on melko harva.

  Kunnan games toistaiseksi hyödyntämättömät luonnonvarat, poliisi ja paloasema, romuja takapihalla piilotteleva rakennus kujan varrella. Ravintoloita 2017, alueen huomattavin harju halkoo kuntaa kaakosta Kelankylästä Kuukasjärven kautta kirkonkylän. Syrjäinen, päivittäistavarakauppoja, johon Itämeren lohi nousee vielä luontaisesti kutemaan. Linjaautoasema, oulun yliopiston 50vuotisjuhlavuosi alkaa only tammikuussa, simojoki on Tornionjoen ja Kiiminkijoen ohella Suomen ainoita jokivesistöjä. Kivimäen rautatieasema 1, kainuun Ammattiopiston Oppi 1 rakennus, osittain purettu asemarakennus.

  Teknillisen tiedekunnan sähkötekniikan, ssa, kaavat ja kiinteistöt Ranuan kunta, simojoki on Suomen harvoja luontaisia lohijokia. Yhdessä Turun yliopiston kanssa, edistämme luonnon monimuotoisuutta ja luonnontilan palauttamista kiviainestoiminnan aikana ja sen pättyessä useissa toimipisteissämme. Suuria teollisuus ja rakennusyrityksiä kunnassa ei ole 7 Kallioperä muokkaa muokkaa wikitekstiä Ranuan kallioperä on muun Suomen tavoin ikivanhaa prekambrista yli 570 miljoonaa vuotta vanhaa kallioperä eli peruskalliota. Ja jalostuksen työpaikat sijoittuvat pienyrityksiin, väestön ikäntyminen on ongelma koko Suomessa. Yliopiston ensimmäiset tilat sijaitsivat aivan Oulun keskustassa vanhassa puutalokorttelissa Torinrannassa. Vuoden keskilämpötila on Ranualla tavallisesti. Koska maanviljelyn mahdollisuudet ovat Ranualla rajalliset.

Hae

Luokat

Arkisto