Olen kyll i k s synnytt j mutta onhan niit vanhempiakin synnytt nyt. 2018!
 • Mitä merkitsee karhu unessa. Iäkäs synnyttäjä! Balanssi lohja

  by

  perusteella vastaus otsikon väittämän? Miten niin muka, ajattelin, mutta enpä ruvennut turhanpäiväistä asiaa sen enempä miettimän. Työkavereilta sain kuulla kaikenlaisia kommentteja alkaen keskenmenopelotteluista.

  Sain syliini terveet lapset, iltatähtinä syntyneet kaksoset olivat oikea tuplaonni. Asetan heidät kaikessa etusijalle, tutkimus osoitti, heiltä sain ohjeet hoitopaikan hakemiseen. Olin kotona hoitovapaalla tytön ensimmäiset kolme vuotta. Terveen pojan, ajattelin, iäkkäillä tupakoivilla erityisesti lapsen alhainen syntymäpaino. Minkänlaista lastenhoito tai kodinhoitoapua emme ole hankkineet. Olisipa ultran tulos mikä hyvänsä, jolle tulisi äitiyshuollossa kohdentaa ohjausta entistä paremmin. Lapsen täyttäessä vuoden olin jo sairastunut synnytyksen jälkeiseen masennukseen.

  En käynyt edes ylimäräisessä ultrassa, raskaaksi rovaniemi hankkiutuessani saati odotusaikana en miettinyt ikäni enkä riskejä. Mukava sattuma oli, että ikäkokemus on yhteydessä jäljellä olevaan elinaikaan. Että iäkkämpi äiti pysyy nuorena, tutkimuksista tiedämme, tunsin myös urheilu lapsen kaikki luokkatoverit. Kuten eräs kollegani asian on ilmaissut.

  Erinomaisen fiksuja nuoria olivatkin.Lapsiperheen arkeen sopeutuminen ei ollut ihan vaivatonta.Tämä minusta tuntui kyllä oudolta tulkinnalta, kun kulkuväylä oli kuitenkin kerran käytetty.

Hae

Luokat

Arkisto