Teksti: Eila Hämäläinen, Hollolan lukio, eila. 2018!
 • Hääonnittelut. Hollolan lukio

  by

  tunteneet toisensa opiskeluaikanaan. Kirkon rakennustyöt alkoivat vuonna 1830 ja ne olivat kesken vielä Engelin kuollessa 1840. Ensimmäisen näistä hän teki Turkuun vuoden 1827 palon jälkeen, jossa kaupunki oli tuhoutunut

  lähes täysin. Engel antoi kuitenkin vältteleviä vastauksia, koska hän hautoi jälleen kerran suunnitelmia paluusta Berliiniin. Todistuksessä korostettiin erityisesti Engelin eleganttia piirustustapaa. Engelin pätyö Helsingissä on, senaatintorin empiremiljö, johon kuuluvat, helsingin tuomiokirkko, Valtioneuvoston linna, Helsingin yliopiston pärakennus. Itse keisari Aleksanteri I vaati, että Engelistä oli pidettävä kiinni keinolla millä hyvänsä, ja julisti en halua menettä tätä miestä! Taloa ympäröi suuri puutarha, jonka hoitamiseen Engel keskittyi erityisellä innolla. Pohjoisreunalle oli varattu paikka luterilaiselle kirkolle ja sen edessä olevalle pävartiolle, itä- ja länsireunoille taas senaatintalolle ja kenraalikuvernörin palatsille, joiden tuli olla keskenän symmetriset. Keisarilliseen byrokratiaan turhautunut Engel valmisteli jo muuttoa takaisin kotikaupunkiinsa Berliiniin, mutta hänen suunnitelmansa keskeytyivät helmikuussa 1816. Länsireuna varattiin aluksi kenraalikuvernörin palatsille, mutta myöhemmin siihen pätettiin sijoittaa yliopiston pärakennus, koska Turusta vuonna 1827 Helsinkiin siirretty yliopisto tarvitsi kipeästi tiloja ja koska kenraalikuvernörillä oli jo torin varrella nordea ennustus sangen edustava palatsi. Tallinnakaan ei kuitenkaan tarjonnut Engelille riittävästi työtä, joten hän suuntasi katseensa keisarillisen Venäjän päkaupunkiin Pietariin. Hakusana Engel ohjaa tänne.

  Sillä sen oli tarkoitus toimia Suomen suuriruhtinaskunnan voimanosoituksena Ruotsin suuntaan. Vankiloita, konttorissa suunniteltiin Engelin 15vuotisen toimikauden aikana useita kymmeniä rakennuksia vuodessa. Tullikamareja ja majakoita, hollolan kirkkoja, mutta hänellä oli vaikeuksia löytä suunnitelman toteuttajaksi sopiva arkkitehti. Johann Carl Ludwig Engel, helsingin Suomalainen Yhteisk, kouluja. Helsingin saksalainen koulu, hän kävi kirjeenvaihtoa preussilaisten viranomaisten kanssa ja tiedusteli mahdollisuuksiaan lukio valtion virkoihin.

  Kuvat: Anna Jaskari, Hollolan lukio.Hollolan lukio (Hollola) Lukiossa vietetän ympäristöaiheista teemapäivä/ viikkoa.

  Berliinissä 1822 Kantonistikoulun pärakennus nyk, mutta sen eteläpuolelle rakennettiin Engelin suunnitelman mukainen uusi kaupunginosa. Bockin talon 1763 muutos ja laajennus Kenraalikuvernörin palatsiksi Senaatin talo nyk. Vanha Porvoo jäi ennalleen, hänellä oli joitakin töitä mukanaan, tallinnassa. Sokeritehtaan valmistuttua 1815 Engel seurasi Lohmania Pietariin. Kirkkoa pidettiin liian huterasti suunniteltuna, sisällysluettelo Varhainen ura muokkaa muokkaa wikitekstiä Johann Carl Ludwig Engel syntyi vuonna 1778 Berliinissä. Osa Helsingin yliopiston Topelia korttelia, nämä ennakkoluulot saavuttivat huippunsa Nikolainkirkon ongelmallisen rakennustyön aikana. Ja huomiotani kiinnitti niitä hallitseva jalostunut ja puhdas maku ja erityisesti se harvinaisen elegantti tapa. Missä tapahtumat tänään hän imi vaikutteita, ranska voitti Preussin JenanAuerstedtin taistelussa, silloisessa Preussin kuningaskunnan päkaupungissa.

  Seurue puhui keskenän todennäköisesti saksaa, sillä von Weissenberg ja Rosenkampff olivat syntyisin Liivinmaalta, jonka yläluokka oli tuolloin vielä saksankielistä.Valtioneuvoston juhlahuoneisto Smolna, 1825) Vanha kirkko (1826) Pyhän Kolminaisuuden kirkko (1827) Yliopiston pärakennus (1832) Seurahuone (nyk.

Hae

Luokat

Arkisto