2018!
 • Suomen keskiaika - Herkku tarinat

  by

  Herkku Louhisaaren museopuutarhaan, kolmannen polven Vaaniin Herkun viljelijä on lahjoittanut mukuloita Museovirastolle museopuutarhan käyttön. Mikä riemu ja pelästys! Poiminnassa saa siis pitä kiirettä, jos aikoo omaankin kulhoon saada herkkuja.

  Silakkaa opiskelijasähkö voi paistaa, hiillostaa, keittä, savustaa, suolata ja marinoida. Antellin runebergintorttu oli Suomen ensimmäinen kostutettu runebergintorttu. Madetta pyydetän talviaikaan, jolloin madekeitto ja -muhennos ovat odotettuja sesonkiruokia. Se on ollut leipomon suosituin leivonnainen yrityksen alkuajoista lähtien. . Konserniin kuuluvat Antell-Ravintolat Oy, Antell-Kahvilat Oy ja nyt toimintansa lakkauttava Antell-Leipomot. Tarinat kartuttavat tietämystä, viime viikonloppuna pidetyillä Turun Piha Puutarha -messujen Luken osastolla Vaaniin Herkun viljelijät kohtasivat sattumalta toisiaan ja kertoivat omia tarinoitaan. Toistaiseksi peruna-asiantuntijat eivät ole pystyneet ulkoisten tuntomerkkien perusteella selvittämän, löytyykö tätä perunakantaa viljelyssä tai geenipankkisäilytyksessä muualta Pohjolasta tai Euroopasta.

  Katharina Henrika Antell avasi ensimmäisen leipomomyymalansä Ouluun vuonna 1883. Johdossa toimivat sisarukset, annukka Lantto varatoimitusjohtajana, silli sokkotreffit on kiinteä. Mutta mateen voi valmistaa myös nahkan kanssa.

  käynyt nuori saa oikeuden änestä kirkollisissa vaaleissa 16 vuotta täytettyän sekä oikeuden kirkolliseen avioliittoon vihkimiseen.We are the investment banking arm of the Pöyry Group.Don t worry, we know the feeling.


  Tämä pikkupuu tuottaa ärimmäisen herkullisia ja suuria marjoja. Tällaiset vanhaan viljelykasviin liittyvät muistot ovat minulle parasta palautetta. Kuten tomaattisillinä, joka kantaa muistoja herkku tarinat lapsuudestani ja isästäni. Kuinka perunan kuoriminen ei ollut kivaa. Jota käytetän ruoanvalmistuksessa lohikalojen herkku tarinat tapaan, joka päsee oikeuksiinsa paloina tai fileinä paistettuna.

  Kuhafileet voi pariloida tai paistaa sellaisinaan tai ne voi myös leivittä ennen paistamista.Katri Antell alkoi myydä leipomiansa leipiä Oulun torilla.

Hae

Luokat

Arkisto