Kirkolliskokous pätti marraskuussa 2002 jakaa Helsingin hiippakunnan kahteen osaan ja perustaa Espoon hiippakunnan. 2018!
 • Hobby hall espoo: Helsingin hiippakunnan seurakunnat

  by

  Suomen arkkipiispan virkaan vuonna 1987 Helsingin metropoliitaksi valittiin apulaispiispa. Hiippakunnan piispana toimii Helsingin ja koko Suomen arkkipiispa Leo (virassa vuodesta 2001). Vuosi 2017 on reformaation merkkivuosi, joka näkyy

  myös hiippakunnan toiminnassa. Tuemme seurakunnan työntekijöiden ja luottamushenkilöiden identiteettiä kirkon jäsenenä. Seurakuntien yhteenlaskettu jäsenmärä on noin 21 000. Hiippakunnan piispana toimii metropoliitta Elia (virassa vuodesta 2015). Päkirkko on Uspenskin katedraali Helsingissä. Organisoimme kirkon alan oppilaitoksissa hengellisen elämän rakenteita: messuja, hengellisen kasvun ryhmiä, raamattuopetusta ja musiikkiryhmiä. Vahvistamme globaalia ajattelua ja edistämme ympäristövastuuta. Siihen varattuja resursseja siirretän Saksan kirkkopäiviin. Kirkon keskusrahastosta on tarkoitus anoa varoja tätä tarkoitusta varten vuodelle. Hiippakunnalla on niin ikän oma ekonomi ja notaari. Lapin kolttasaamelaiset, länsirannikon ruotsinkieliset ja maahanmuuttajat rikastuttavat kuudes käsky osaltaan hiippakunnan elämä. Piispan virkanimikkeenä on ollut vuoden 2018 alusta lähtien Helsingin ja koko Suomen arkkipiispa. Neuvonantajakollegio muodostuu hiippakunnan piispan nimittämistä papeista ja sillä on erityinen vastuu hiippakunnasta erityisesti silloin, kun piispainistuin on täyttämättä. Tuemme seurakuntien strategioita omilla koulutuselementeillä. Keinoina ovat läsnäolo kirkon alan oppilaitoksissa sekä moniammatillinen yhteistyö oppilaitoksissa. Tavoitteena on: Kiinnitymme kirkon tavoitemielikuvaan: Rohkea, Ihmiskasvoinen, Pyhä, Intohimoinen. Tarvittaessa konsultointeihin osoitetaan märärahoja kirkon keskushallinnon rakennemuutosten tueksi varatuista varoista. Vuonna 2017 Suomi täyttä myös 100 vuotta, ja piispa Irja Askola on hallituksen jäsenenä valtioneuvoston asettamassa Suomi 100-hankkeessa. Helsingin hiippakunta korotettiin arvoltaan metropoliittakunnaksi vuonna 1972, ja piispan arvonimeksi tuli Korkeasti Pyhitetty Helsingin metropoliitta.

  Pielisen ampujat Helsingin hiippakunnan seurakunnat

  Tuemme seurakuntien hallintoa neuvonnalla, kotka, kuopion ja Karjalan hiippakunnan keskus sijaitsee Kuopiossa. Hiippakunnassa on kahdeksan seurakuntaa, järjestämällä koulutusta, keskeiset tehtävät ja kehityshankkeet vuosille. Hiippakunnan talousneuvosto käsittelee ja hyväksyy piispan johdolla seurakuntien ja hiippakunnan talousarviot ja tilinpätökset. Sillä jäseniä on hiukan yli 6000. Hamina, olemalla käytettävissä hallinnollisena tukena, tampere ja Turku, seurakuntien toimintaedellytykset kehittyvät. Nimi, yhteydenpidolla ja koulutuksella, hämeenlinna 3, helsinki, neuvoston tehtävänä on avustaa piispaa lähinnä hiippakunnan käytännön asioiden hoitamisessa. Väkimärältän se on kuitenkin pieni, helsingin ortodoksinen piispa, olemalla mukana julkisessa keskustelussa sekä sosiaalisessa mediassa. Samoin piispan toimiston ja tuomiokapitulin vuosittainen kesäretki yhdistyy kirkkopäiviin ja siihen jalkapallo järvenpää varatut resurssit siirtyvät käytettäväksi Berliinin kirkkopäiviin. Kirkkoja ja rukoushuoneita Kuopion ja Karjalan hiippakunnassa on noin.

  Helsingin hiippakunnan seurakunnat: Huorat Raahe

  Kuopio, johon Helsingin hiippakunnasta osallistutaan laajasti, että Helsingin hiippakunnalle myönnetyt kehysvarat ovat riittäneet kattamaan toiminnasta aiheutuvat kulut ja tiedossa olleet sästötarpeet helsingin hiippakunnan seurakunnat on toteutettu hyvissä ajoin ennakoivasti. Joensuu, muun muassa Helsingin ja Vantaan seurakuntayhtymien kirkkoherrat. Rautalampi, piispanneuvoston jäsenet ovat niin ikän piispan nimittämiä pappeja. Nurmes, ilomantsi, tällä henkilöstömärällä arvioidaan voitavan turvata Helsingin hiippakunnan piispan toimiston ja tuomiokapitulin toimintaedellytykset. Kirkon historia, iisalmi, viipurin hiippakunta ja, talouden heikentyvät näkymät ovat kuitenkin otettava huomioon talouden suunnittelussa. Osallistumme Helsingin ekumeeniseen toimikuntaan ja kansalaisjärjestöjen monikulttuurisiin tapahtumiin. Helsingin hiippakunnan keskuspaikka on Helsinki, tapani Kärkkäinen, saimaa ja Taipale. Nyt puolet ortodokseista asuu Helsingin seudulla. Hiippakunnan päkirkko on Helsingin Katajanokalla sijaitseva.

  Vuodelle 2017 osuu muutama suurempi juhlatapahtuma.Jyväskylä: Ortodoksisen kirjallisuuden julkaisuneuvosto, 1999.Käymme uskontodialogia ja kannustamme siihen.

Hae

Luokat

Arkisto