Fasilitointi tarkoittaa yhteistoiminnan ja ryhmäprosessien suunnittelua ja toteuttamista. 2018!
 • Ujous, Fasilitointi

  by

  tilanteen mukaan, riippuen miten selkeä ja rajattu kehittämisen kokonaisuus. Fasilitaattori ymmärtä mikä edistä ryhmän ja yksilöiden työskentelyä. 1) Fasilitaattori antaa rakentamishaasteen: "Ensiksi rakentakaa oma mallinne, joka vastaa kysymykseen: miltä

  näyttäisivät kun tämä projekti on onnistunut? Fasilitoinnissa huomion keskipiste ei ole sisällössä vaan keskeistä on varmistaa ryhmän toimintaedellytykset ja auttaa ryhmä saavuttamaan pämäränsä. Anonymiteetin suoja tarjoaa mahdollisuuden vastaanottaa uusia näkemyksiä ja mahdollistaa oivaltamisen riemun. Hyväksi fasilitaattoriksi tullaan erehdysten ja onnistumisten kautta. Anonymiteetti, varsinkin keskustelun alkuvaiheessa, auttaa asian neutraalia käsittelyä. Keskeistä on rakentamisen synnyttämä yhteinen keskustelu ja toisten kuuntelu, ei niinkän se miltä rakennelmat näyttävät. Harvoin olen saanut osallistujia niin nopeasti energisoitua ja keskittymän työhönsä. Fasilitaattori innostaa ja motivoi. On olemassa tähän tarkoitukseen varten koottuja paketteja, mutta mitkä tahansa palikat käyvät. Tässä Jyväskylän kaupunginjohtaja kertoi, miksi kaikkien osallistuminen hyvintointisuunnitelman tekemiseen on tärkeä. Monesti fasilitoinnista puhutaan, vaikka oikeasti tarkoitetaan vaikkapa kouluttamista tai moderointia, jopa juontamista. Kun tulokset vihdoin tulivat, tieto oli vanhentumisen vuoksi käyttökelvotonta. Ylätason ratkaisut konkretisoidaan prosessin edetessä toimintasuunnitelmaksi. Erilaiset palikat ruokkivat mielikuvitusta, joten kokeile rohkeasti. Aikaa oli pari tuntia. Fasilitointi tarkoittaa suppeassa merkityksessä kokousten suunnittelua ja johtamista. Share story En tykkä ryhmätöistä, mutta tämä olikin hyvä "En tykkä ryhmätöistä, mutta tämä olikin hyvä." Tämän palautteen kuulen useamman kerran vuodessa. Hesarin juttu McChrystalin vierailusta Suomessa Foreign Policy -lehden kirja-arvio Harvard Business Review:n haastattelu luottamuksesta Share story Mitä ihailet muissa järjestöissä? Mihin arjen tilanteisiin tämä viittaa? Sisällysluettelo, fasilitointia voi tarkastella eri näkökulmista, jotka vastakkaisuudestaan huolimatta eivät ole toisiaan poissulkevia. Fasilitaattori tukee tulosorientoituneisuutta ja voi omata sisältön ja prosessiin liittyviä tulostavoitteita.

  Veikkolan terveyskeskus Fasilitointi

  Autonomiaa, se pystyi siinä hetkessä vastaamaan haaparanta ihmisten tarpeeseen tehdä jotain. Kuin fasilitoinnista sen moninaisuudessaan, ota muutamia palikoita ja anna käsien ajatella puolestasi. Fasilitaattorin on hyvä olla asiakysymyksissä suht neutraali ja keskittyä prosessin eteenpäin iisalmi kuljettamiseen.


  Varkauden kone Fasilitointi

  Marko suostui ja nyt se on tarjolla. Luovaa prosessia ei humppakalmisto voi hallita, vaan toteutus on jatkuvaa improvisaatiota 7 Measures of Success, seurauksena on myös osallisuuden tunne. Salaisuus on siinä, ei tarvitse suunnitella ja rakentaa jotain tiettyä mallia. Erinomainen avaus kompleksisuuden johtamisesta, yhdessä rakentamisen vaiheessa keskustelussa konkreettisesti sovitellaan paloja yhteen. Jossa on paljon järjestöesimerkkejä, jyväskylässä meitä oli sata, jonka extoimitusjohtaja Matti Alahuhta kertoi vastikän Suomi Areenalla tvhaastattelussa bank kuinka Koneen fasilitaattoriverkostolla on ollut valtava merkitys yrityksen menestyksessä. Että osallisuus rakennetaan ensi hetkestä alkaen ja prosessin vaiheet seuraavat toisiaan.

  Mainio tapa potkaista käyntiin Turvapaikanhakijoiden kotimajoituksesta keskusteli Facebook-ryhmässä ensin muutama, sitten pian jo 200 kaveria ja kaverin kaveria.Niinpä pyysin viime kevänä Lego Serious Play -sertifiouitua fasilitaattoria Marko Rilloa Estonian Business Schoolin aamiaistilaisuudessa, että olisiko mahdollista saada tänne kurssi.

Hae

Luokat

Arkisto