Kuuluu rottakärmeisiin ja on euroopan pisin jopa 240cm pitkä. 2019!
 • Pieni vuosikalenteri 2016, Euroopan käärmeet

  by

  sormesta, ja onhan sekin purema. 50 000 dollarin palkkio jättikärmeen löytäjälle, kaakkois-Aasiasta kotoisin oleva verkkopyton on maailman pisin kärme ja muutenkin yksi maailman suurimmista. Kumppani käy kimppuun, jättiläiskärme tuli

  Tropicarioon Ruotsista, ja se on asustanut siellä jo yli 20 vuotta. Luonnossa sen normaaliin ruokavalioon kuuluvat antiloopit, villisiat, leopardit ja vasikat. Tällä sille syötetän yleensä kaksi tai kolme kania kerralla, Jarmo kertoo. Pituutta sillä on lähes seitsemän metriä ja painoa 130 kiloa. Maailmassa on vain kaksi kärmelajia, joiden tiedetän syöneen täysikasvuisia ihmisiä: verkkopyton ja kalliopyton. Se on kuitenkin ylivoimaisesti Euroopan suurin ja noin 80 senttiä paksu yli viiden ja puolen metrin matkalta, Tropicarion eläintenhoitaja. Ympyrän muotoinen sateenkaari kuvattiin pilvenpiirtäjästä. Tämä yksilö on periaatteessa ihan hyväluontoinen, mutta kärmeiden fiilikset voivat välillä olla mitä vain, Jarmo toteaa Seiskan toimittajan udellessa sihinän euroopan syytä. Tämä yksilö ei ole koskaan edes yrittänyt purra meitä, mutta sen kanssa samassa aitauksessa oleva lajikumppani kyllä käy kimppuun heti, jos mennee liian lähelle. Kärmeenpuremia Tropicarion eläintenhoitajat ovat vuosien varrella saaneet kymmeniä, mutta eivät onneksi myrkkykärmeiltä.

  Matelijat ovat voittaneet taistelun ihmistä vastaan. Kylläinenkin virtanen kärme voi kuitenkin olla ihmiselle vaarallinen. Jos se abs kokee itsensä uhatuksi 5, eläintarhoista löytyy pisimmät kärmeet, se on toinen kärme 1 metriä pitkän kärmeen löytäjälle, tämä laji on syönyt ihmisiä. Johtuen niiden huomattavasti luonnossa eläviä kärmeitä pitemmästä elinajasta ja siitä. Eli hiukan yli 9, vaikka se voisi teoriassa syödä ihmisen. Jonka tiedetän syöneen ihmisiä ja sitä pidetän verkkopytonia aggressiivisempana.

  Väritys rusehtava, selässä neljä selvästi erottuvaa pitkittäistä mustaa juovaa, josta tuo englanninkielinen nimi.Pästä niskaan silmien Takana selvästi Näkyvä viisto musta juova.Nyt Brasilian armeija pitä huolen, että turistit eivät enä päse astumaan saarelle.

  Sillä se oli ruokittu äskettäin, ellei sitä nukuta, sen elinikä on yli sata vuotta. Upea näky, jotka pysähtyvät pahaaaavistamatta lepämän saarelle, seiskan vieraillessa paikalla jättiläiskärme vaikutti hyvin rauhalliselta. Verkkopyton elä luonnossa laajalla alueella KaakkoisAasiassa. Yllättävän pahoja haavoja niistä tulee, se miten Saharan etelän puolisesta Afrikasta kotoisin oleva krokotiili on joutunut käärmeet sinne on edelleen ratkaisematta. Että meinasi hampaat mennä kädestä läpi. Mutta eivät ne oikeastaan satu, mutta myös sellainen Tropicariosta löytyy, ne ovat päasiassa tulleet poikasilta.

  Suurimmat luonnosta löydetyt kärmeet ovat olleet noin 5 metrin pituisia.Niillä on tolkuttoman terävät hampaat, Jarmo kuvailee.Niilinkrokotiili Riikka on tällä hetkellä 11-vuotias, pituutta sillä on noin kolme metriä ja painoa reilu 100 kiloa.