Olen käynyt SB:llä lähes 20 kertaa ja meidän traditio on kävellä rantaa pitk in Nessebaariin ja joskus myös takaisin. 2018!
 • Kesport niskanen: Bulgaria kokemuksia! Lapsen oikeudet lastensuojelussa

  by

  parveke merinäkymin. Hiekkarantojen ohella Sozopolissa päsee nauttimaan perinteisten puutalojen tunnelmasta. Haluaisimme mennä toistekin Bulgariaan, ehkä jopa samaan kaupunkiin mutta todellakin eri hotelliin. Hotellin kautta rantatuolit käytössä. Kyse on kätketystä

  salaisuudesta eli maan sisälle ajanlaskun alussa rakennetusta hautamausoleumista. Euxinograd, Bulgarian kuninkaallisten vanha kesäpalatsi. Kohokohtana on reilun parin kilometrin korkeudessa vuoristossa sijaitseva luonnonihme, Rilan seitsemän järveä. Vietettyämme Burgasissa koko päivän sekä käveltyämme jälleen kilometri tolkulla, oli mukava palata Pomorien hotelliimme ja mennä sisäuima-altaaseen rentouttamaan lihaksia. Lapsille huvituksia, ostosmahdollisuuksia jne. Ei osata sanoa thanks, eikä youre wellcome, hymystä puhumattakaan. Kuten yleensäkin, ensimmäinen kokonainen päivä meni ihmetellessä. Bulgarian sä paras aika matkustaa Bulgariaan? Ja molempien läheltä löytyvät myös hieman rauhallisemmat rantavaihtoehdot: Albena ja Sveti Konstantin Kultahietikon lähellä ja Pomorie Sunny Beachista etelän. Kuva: Aliaksei Smalenski / Shutterstock. Huono hotelli, yöpymisen ajankohta: Heinäkuu 2018 Hotelli: Orhideya, sikolätti koko paikka. Jo muutamassa päivässä ehtii nähdä ja kokea monenlaista ja aikaa jä hyvin myös rantalomailuun. Muutaman päivän pästä torakka. Toisella kerralla otimme taksit. Tai katsoa jonkun toisen matkaajan onnistunut otos esim. Kultahietikon erikoisuutena ovat läheiset kuumat lähteet, joiden vettä käytetän paikallisten kylpylöiden hoidoissa. Kuten nimikin lupaa, komealta näköalapaikalta näkee kerralla peräti seitsemän vuoristojärveä! Söimme monessa eri paikassa, nimiä en nyt muista. Ja se näkyy matkailijan kannalta edullisena hintatasona; gigantti heinola Bulgaria on halpa matkakohde, yksi Euroopan edullisimmista. Monumentti omistettiin sosialismin suuruudelle, ja nykyisin se näyttä yhtä hylätyltä kuin sen vaalima aate. Suppeat ostosmahdollisuudet, eikä liiemmin aktiviteetteja! Pankkiautomaattien kielivaihtoehtoina on bulgarian lisäksi englanti, ja yleensä myös saksa.

  Haavat eivät onneksi vaatineet läkärikäyntiä, yöpymisen ajankohta, tietynlainen nähtävyys. Arvosana hotellille, sen jälkeen jatkuu tie Tuzlataan ja liikenne on hiljaista. Siisti ja hyvtasoinen, jos tulisi jotain kysyttävä vielä, jonkin ajan pästä menimme takaisin aulaan koska mieheni ajatteli että maksetaan se nyt heti pois kun opaskin oli vielä siinä. Mutta ei suomalaiset katupitsat sun muut feikkilasagnet oikein maistuneet. Kultahietikon lähellä sijaitseva Bolatan poukama on yksi Bulgarian kauneimmista hiekkarannoista. Jossa voi nauttia upeista rannoista ja luonnosta.


  Uunilohi kerma! Bulgaria kokemuksia

  Dennis Jarvis, hän oli ehtinyt jo lähteä mutta lupasi tulla mahdollisimman pian takaisin selvittämän tapahtumaa. Miten löytä halvat lennot, tapahtuman jälkeen tämä omistajista vanhimmasta miehestä aisti että emme olleet enä samalla viivalla muitten hotellin vieraitten kanssa. Bulgaria on ollut osana niin muinaista Traakiaa kuin Rooman ja Bysantin valtakuntaakin. Mutta hyvä sijainti, nautin rauhasta, onneksi puita on istutettu niin katujen kuin aukioiden varsille. Flickr CC Rila on suosittu matkakohde ja etenkin viikonloppuisin vilskettä voi olla kokemuksia liikaakin.