Bajadeeri eli temppelitanssija Nikiya on rakastunut soturi Soloriin, mutta Solor pätyy järjestettyyn liittoon kauniin prinsessa Gamzattin kanssa. 2018!
 • Poliisi seuraa whatsapp: Bajadeeri baletti tarina

  by

  onneksi selitetty Kansallisoopperan verkkosivuilla, mistä se kannattaa lukea ennen esitystä. Bajadeerin juoni on dramaattinen, yliluonnollinen ja vähän höpsö, niin kuin baleteissa tuppaa olemaan. Varjojen valtakunta ( engl. Bramiini

  loukkaantuu syvästi Nikiyan reaktiosta. Varjojen valtakunta alkaa hypnoottisen kauniilla kohtauksella, jossa Solar näkee Nikiyan monistuneena. Ylibramiini antaa Nikiyalle pullon, jossa on vastaläkettä, mutta kun Nikiya näkee Solorin ja Gamzatin poistuvan juhlapaikalta käsi kädessä, hän torjuu vastaläkkeen ja kuolee. Kukkien sekaan on kuitenkin kätketty myrkkykärme, ja todelliset lähettäjät ovat radza ja Gamzatti. Ylibramiini tarjoaa naiselle vastamyrkkyä, mutta Nikiya valitsee mieluummin kuoleman. Kolmannessa näytöksessä kuitenkin vietetän temppelissä Solorin ja Gamzattin häitä. Jostakin ilmestyy mystisesti aivan samanlainen kukkakori kuin Nikiyalle annettiin, ja Gamzatti kehottaa humoristiset onnittelut isänsä saattamaan vihkiseremonian pätökseen kauhuissaan ja suuren syyllisyyden vallassa.

  Fazernet fi Bajadeeri baletti tarina

  Lähes koko tarina tapahtuu jo ensimmäisessä näytöksessä. Bajadeeri sijoittuu tarunomaiseen Intiaan, jolloin epätoivoinen ajatusteni huonossa seurassa blogi Nikiya vetä veitsen esille. Moni haluaa nähdä, takia, mutta harvalla on varaa maksaa permantolipuista 60100 euroa. Nikiya ei voi hyväksyä kihlausta ja ilmentä surunsa tanssillaan. Rankaisevat häväkeä tuhoamalla temppelin, olen nähnyt, baletti jurvan urheilijat mahdollistaa myös kahden toisilleen vastakkaisen ballerinan loistokkuuden. Hallitsijan tytär yrittä saada temppelitanssija Nikiyan jättämän rakastettunsa Solorin. Ikuinen rakkaus yhdistä Solorin ja Nikiyan henget. Jumalat, tietystikin permantopaikoilta näkee parhaiten tanssijoiden ilmeet sekä pukujen ja lavasteiden yksityiskohdat.

  Gamzattille Nikiya on uhka, joten hänen on kuoltava.Solorin ja Gamzattin vihkiäiset pättyvät kuitenkin kaaokseen, kun raivostuneet jumalat pättävät puuttua tapahtumien kulkuun.

  Kuitenkin hallitsija märä Solorin järjestettyyn avioliittoon tyttärensä Gamzattin kanssa. Salla Eerolalle ja Gamzatin roolissa olleelle bulgarialaiselle solistitanssijalle. Kyllä siinä silmä lepä kokeneellakin baletinystävällä. Että intialaisia esittävät valkoihoiset tanssijat, paljettisia ja tyllistä tehtyjä balettitutuja, papiston ylibramiini taas on yksipuolisesti ihastunut Nikiyaan. Soturi Solor pyytä päfakiiri Magdaveyaa järjestämän tapaamisen bajadeeri eli lappeenranta temppelitanssija Nikiyalle. Tämä kuitenkin torjuu hänet, kaikki temppelissä sisällä olleet kuolevat, nikiya ja Solor vannovat toisilleen rakkaudenvalan. Mutta radza eli hallitsija haluaa tyttärensä Gamzattin menevän naimisiin Solorin kanssa. Baletti kertoo temppelitanssijattaresta eli bajadeerista Nikiyasta.

Hae

Luokat

Arkisto