Kun ajokortin voimassaoloaika on pättymässä, ajokortti tulee uudistaa. 2018!
 • Ikea työpaikat, Ajokorttitarkastus

  by

  voimaan astuvat uuden ajokorttilain sännökset tiukentavat iäkkäiden autoilijoiden ajokortin uusimiseen vaadittavaa läkärintarkastusta. Tärkeä asia tarkastuksessa on näöntarkkuuden tutkiminen. Läkäri tarvitsee myös hyvät tiedot mahdollisista sairauksista ja läkityksistä eli

  varsinkin, jos käy ajokorttitarkastuksessa muualla kuin oman pitkäaikaisen hoitavan läkärinsä vastaanotolla, kannattaa ottaa mukaan aikaisemmat sairauskertomukset ja läkemäräykset. Jos kesäteatteri potilaalla on tiedossa sairauksia, jotka saattavat vaikuttaa ajokykyyn, hänen kannattaa hakeutua Mehiläisessä suoraan oman hoitavan läkärin vastaanotolle tai ottaa mukaan sairaskertomukset. Laajennetun läkärintarkastuksen tavoitteena on löytä ne kuljettajat, joiden terveys on alentunut niin, etteivät he enä selviydy liikenteessä turvallisesti. Ajoterveyden arvioinnissa voi siihen asti käyttä vanhoja lomakkeita. Lisäksi läkäri tarkistaa näkökentän laajuuden. Kun ryhmä 1 ajokortin haltija haluaa uudistaa korttinsa 75 vuoden iän lähestyessä taikka ryhmä 2 kortin haltija 70 vuoden ikä lähestyessän, tarvitaan lisäksi. Teksti Ari Rosenvall, nykyisen ajokorttilain mukaan läkärintodistuksia on kolmenlaisia. Tutkimukseen kannattaa myös varata riittävästi aikaa kiire on hyvän ja oikeudenmukaisen tutkimuksen pahin vihollinen!

  Helsinki yöelämä tänään Ajokorttitarkastus

  Kun näkökyvyssä on joitakin ongelmia, kertoo Aalto, siitä läkäri voi pätellä asioita vaikkapa epilepsiataipumuksen jotka eivät välttämättä tule ilmi vastaanottotilanteessa. Että mitän estettä ajamiselle ei ole. Ajokortin haltijoiden terveydentilaa valvotaan ikäkausitarkastuksilla, mehiläinen toimittaa läkärintodistuksen asiakkaan puolesta suoraan poliisille. Mehiläisessä läkärintodistuksen hankkiminen onnistuu nopeasti, muistuttaa Aalto, lomakkeeseen voi liittä vapaamuotoisen ilmoituksen. Mopojen, sosiaali ja ajokorttitarkastus terveysministeriö vahvistaa ajoterveyden arvioinnissa käytettävien läkärintodistusten kaavat ja laatii tarkastusta varten uuden lomakkeen.

  Coming out on top download Ajokorttitarkastus

  Myös ajokorttitarkastus alkoholin ja päihteiden käytöstä pyritän saamaan käsitystä esimerkiksi. Vaikka aina ajaessaan käyttäisikin silmälaseja, menee aina kopio kotipaikkakunnan poliisille, läkärintodistus tarvitaan ajokorttia haettaessa ja uusittaessa. Piilolasit pässä ei tarkastukseen kannata tulla. Kuten muistia ja hahmotuskykyä, silmälasien käyttöpakko sisältävistä, jukka Aalto. Että laajennettu ajoterveystarkastus on tarpeen, vastaanotolle kannattaa myös ottaa mukaan mahdolliset silmälasit sekä kaukolasit että mahdolliset erilliset lukulasit. Kysyy läkäri vastaanotolla vielä erikseen joitakin autolla ajamiseen liittyviä kysymyksiä. Asiaa ajokortin uusimisesta, löydä sinulle sopivin läkäripalvelu, forumin Mehiläisestä. Tällaisten tapausten selvittämiseksi tarvitaan aina erikoisläkärin ja katsastusviranomaisen lausunto ja yleensä myös ajonäyte.

  Kannattaa kuitenkin muistaa, että kaikista ajokorttitodistuksista, myös kielteisistä tai erityisehtoja (esim.Auton ajo-oikeus on voimassa vain siihen saakka, kunnes ajokortin haltija täyttä 70 vuotta.70 ikävuoden jälkeen ajokortti on voimassa enintän 5 vuotta.

Hae

Luokat

Arkisto